Huisartsen in Breukelen vragen aandacht voor slaapproblemen

zaterdag 09 maart 2019 11.30 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 09 maart 2019 11.37 uur | auteur: Persbericht Vechtverband

Op 15 maart is het Wereld Slaapdag. Huisartsen in Breukelen vragen op deze dag meer aandacht voor de slaapproblemen die naar verwachting 2.000 mensen in Breukelen hebben. Nieuws is dat Breukelen als één van de eerste vijf Gemeenten in Nederland is gestart met een nieuw zorgprogramma om slecht slapen tegen te gaan: de Slaapstraat.

Mensen met slaapproblemen kunnen sinds afgelopen januari deelnemen aan het nieuwe zorgprogramma ‘De Slaapstraat’. Door de komst van de Slaapstraat kunnen huisartsen in Breukelen mensen met slaapproblemen beter helpen. Er worden 30 personen gezocht die slaapklachten hebben. Volgens landelijke cijfers en percentages zijn er in Breukelen ongeveer 2.000 mensen met slaapproblemen, met name vrouwen vanaf 40 jaar. De klachten kunnen variëren van moeilijk inslapen tot moeite met doorslapen en van oppervlakkig slapen tot te vroeg wakker worden. Slaapproblemen kunnen naast problemen op de korte termijn, zoals minder energie en focus, op de lange termijn ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Veel mensen die met slaapproblemen te kampen hebben gaan niet naar de huisarts, omdat zij niet weten dat de huisarts iets voor ze kan betekenen of omdat ze denken dat medicatie de enige oplossing biedt. De Slaapstraat biedt een traject op maat, voor alle leeftijdsgroepen, begeleid door de huisarts en eventueel een therapeut. Iedereen die vindt dat hij of zij slecht slaapt is welkom in De Slaapstraat. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met de Hersenstichting.

Meer informatie op www.vechtverband.nl/slaapstraat

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES