Kofferbridgemaarssen.nl

maandag 11 maart 2019 11.09 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 maart 2019 11.13 uur | auteur: Kofferbridgemaarssen.nl

Voor de tweede keer op rij was de kofferbridgedrive al binnen een week, na het versturen van de uitnodigingen, helemaal volgeboekt. Daardoor moesten een aantal bridgeparen, die er in het verleden eigenlijk altijd wel bij waren, nu genoegen nemen met een plaats op de reservelijst.

Alhoewel Nederland nog in de nadagen van een griepepidemie verkeerde, leverde dat deze keer toch geen last-minute afzeggingen op, zodat uiteindelijk alleen de voorzitter verstek moest laten gaan, maar dat had  een heel andere reden. De reserveparen bleven dus reserve en kunnen zich alleen maar voornemen om volgend jaar sneller te reageren op de uitnodiging.

Kofferbridgers zien, normaal gesproken, alleen maar de namen van hun ‘tegenstanders’ op een lijst en ontmoeten elkaar niet persoonlijk. Daarom heeft de commissie, die dit allemaal regelt, destijds besloten om een jaarlijks terugkerende drive te organiseren, zodat die ‘papieren tegenstanders’ ook eens met elkaar kennis kunnen maken. Dat is een goede beslissing gebleken, want het evenement is nu al voor de 22e keer georganiseerd en de animo om eraan mee te doen, lijkt alleen maar groter te worden. Het was overigens pas de 1e drive onder de nieuwe naam “Kofferbridgemaarssen.nl”. Alhoewel het kofferbridge nog steeds een activiteit is van Bridgeclub de Vechtstreek, opereert de commissie sinds oktober vorig jaar onder een eigen naam en website.

60 paren zaten zaterdag 9 maart om 13:00 uur klaar in De Open Hof en na het welkomstwoord kon er gestart worden met de 24 spellen. Rond 17:00 uur was de uitslag bekend en konden de prijzen uitgereikt worden. Het echtpaar Kamerbeek bleek aan het eind van de rit de beste score te hebben gehaald, waarvoor zij de bloemen en de wisselbeker in ontvangst mochten nemen.

De top van het klassement:
1. Yollanda Kamerbeek & Arie Kamerbeek      64,94%
2. Simone Hennevelt & Jan Vernooij               61,06%
3. Ans de Vries & Ben Bloemen                       59,41%

De volledige uitslag met spelverdelingen en foto’s vindt u op www.kofferbridgemaarssen.nl. Het was weer erg gezellig en wij kijken dan ook nu al weer uit naar de volgende drive, in maart 2020.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES