Zondag 7 april: High Tea Concert met Eisler Trio bij Slot Zuylen

dinsdag 12 maart 2019 10.29 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 12 maart 2019 10.37 uur | auteur: Slot Zuylen

Ouderwets genieten van een concert en heerlijke high tea op Slot Zuylen. Deze keer trakteert het Eisler Trio op muziek uit het interbellum van de 20e eeuw. Zij spelen onder meer werk van de componisten Eisler en Villa-Lobos. Na afloop kunnen bezoekers genieten van een heerlijke high tea in het Slot.

Het Eisler Trio staat bekend om hun eigen bewerkingen van muziekstukken uit het Interbellum. Zij richten zich daarbij voornamelijk op Europese en Zuid-Afrikaanse componisten, waaronder Eisler, Weill en Villa-Lobos. Door de opmerkelijke combinatie van sopraan, gitaar en cello weet het Eisler Trio keer op keer een bijzonder concert neer te zetten.

Net als de tijd waarin de muziekstukken geschreven zijn – de onstuimige jaren ’30 – belooft het programma van het High Tea Concert vol contrasten te zijn. Terwijl Europa in de jaren ’30 afstevende op een crisis van ongekende grimmigheid, was er in dezelfde periode in Zuid-Amerika ruimte voor ‘saudade’, een onvertaalbaar bitterzoet verlangen. Het Eisler Trio zoekt tegelijkertijd naar parallellen met politieke spanningen in onze tijd. Tijdens het concert tonen zij aan hoe actueel oudere composities nog altijd zijn.

Programma
Tijdens het concert zal het Eisler Trio onder meer muziek spelen van de componist Villa-Lobos. Ook krijgt de weinig gehoorde muziek van Hanns Eisler een belangrijke plaats in het programma. Voor de gelegenheid treedt het trio op in een gewijzigde samenstelling met sopraan Fee Suzanne de Ruiter, gitariste Annedee Jaeger en cellist Joris van Haaften.

Aanvullende informatie
Evenement: High Tea Concert: Eisler Trio
Datum: Zondag 7 april 2019
Aanvang: 15.00 uur
Entree concert en high tea: € 32,50, € 30,00 voor Vrienden van Slot Zuylen
Entree concert zonder high tea: € 17,50, €15,00 voor Vrienden van Slot Zuylen
Reserveren: 030-2440255 of info@slotzuylen.nl.
Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen
Toegankelijkheid: Het slot is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
Bereikbaarheid en parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES