VV Maarssen VR1 boekt 1-3 overwinning op Prinses Irene

dinsdag 12 maart 2019 10.46 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 12 maart 2019 09.51 uur | auteur: VV Maarssen

Maarssen VR1 heeft een 1-3 overwinning geboekt op Prinses Irene. Het was de wedstrijd van de rentree van captain Lianne Grin. Ruim negen maanden stond ze langs de kant, maar zondag mocht ze dan eindelijk haar eerste minuten maken. Geïnspireerd door haar aanwezigheid speelde VV Maarssen VR1 een uitstekende wedstrijd en nam verdiend de punten mee naar huis.

Na de ongelukkige nederlaag van twee weken geleden tegen Venray, moest Maarssen het opnemen tegen de nummer drie op de ranglijst, Prinses Irene. De vraag vooraf was: zou coach Marcel van Dijk het aandurven om met de weer herstelde captain Lianne Grin in de basis te beginnen? Het antwoord was ja. Dit ging ten koste van topscorer Tanja van Gog, die op de bank mocht beginnen. Ook de weer van vakantie teruggekeerde Lizzy Bouwman begon op de bank.

In Nistelrode viel het aanvankelijk mee met het voorspelde stormachtige weer. De aftrap vond plaats onder droge omstandigheden en zonder al teveel hinder van de wind. Na wat kleine speldenprikjes van de thuisploeg in de openingsfase, was het Maarssen dat met de eerste de beste aanval de score opende. En wie anders dan Lianne Grin stond aan de basis van de aanval.

Ze ontving de bal op het middenveld en met een splijtende pass stuurde ze de naar rechts uitgeweken Linda van der Meijden diep. Die hield goed het overzicht en gaf de bal precies op maat voor op de meegelopen Sarina Pua. Die schoot de bal in één vloeiende beweging binnen: 0-1. In het vervolg van de eerste helft was het Maarssen dat de wedstrijd dicteerde, waarbij de ouderwetse driehoekjes van het vorige seizoen eindelijk weer tevoorschijn kwamen. Van Prinses Irene had het vrij weinig te duchten, behoudens wanneer de sterke spits werd aangespeeld. Die bleek moeilijk van de bal te krijgen en zorgde af en toe voor gevaar.

Tot echte kansen kwam het niet, behalve wat slappe rolletjes van afstand en een scrimmage na een corner. Na 30 minuten spelen was het raak. De steekbal was van Linda van der Meijden, de diepgang vanuit het middenveld van Marieke Baas die hem in twee instanties - haar eerste inzet eindigde op de binnenkant van de paal - binnenschoot. 0-2! Hierna kreeg Maarssen nog volop kansen op de 0-3, maar de laatste pass van Sarina Pua, Marieke Baas en Linda van der Meijden (2x) was steeds net niet goed. Zodoende zochten beide ploegen met een 0-2 ruststand de kleedkamers op.

De tweede helft was nauwelijks vijf minuten onderweg toen Maarssen op curieuze wijze de 1-2 tegen kreeg. De ploeg had de bal uitgeschoten vanwege een blessurebehandeling bij Lianne Grin. Normaal gesproken speelt de tegenpartij de bal dan weer terug, maar Prinses Irene besloot in eerste instantie door te spelen. Vervolgens werd de bal toch teruggespeeld, maar de manier waarop was niet echt sportief. De achterhoede verslikte zich in de bal en de spits kon alleen op keepster Van Impelen af. Ze schoot uiteindelijk tegen de paal, waarna een andere speelster vanuit buitenspelpositie binnenschoot.

De scheidsrechter negeerde echter het vlagsignaal van de grensrechter (1-2). Ondertussen had de storm ook Nistelrode bereikt en was het door de harde wind lastig voetballen. Het werd een echte vechtwedstrijd, waarbij de scheidsrechter ook nog eens veel toeliet. Daar waar Maarssen tegen Venray niet thuis gaf, gooide het nu wel de beuk erin. In de problemen kwam Maarssen niet na de 1-2. De thuisploeg wist nauwelijks een kans te creëren. Maarssen was zelf wel dichtbij de 1-3 via Sarina Pua (2x) en Linda van der Meijden. Uiteindelijk was het laatstgenoemde die de wedstrijd in de 88e minuut besliste, na goed voorwerk van Sarina Pua. Eindstand derhalve: 1-3.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES