Bachs Matthäus Passion in Heilig Hartkerk Maarssen

woensdag 13 maart 2019 10.29 uur | laatst gewijzigd: woensdag 13 maart 2019 10.34 uur | auteur: H.Hartkerk Maarssen-dorp
Foto: Elbert Besaris

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) voert onder leiding van Gilles Michels de Matthäus Passion uit in de Heilig Hartkerk in Maarssen.

De Matthäus Passion wordt beschouwd als één van Bachs grootste werken en is daarmee een hoogtepunt van de klassieke muziek. Dit beroemde oratorium bestaat uit een verzameling van recitatieven, aria’s, koralen en stukken voor koor en orkest en vertelt het lijdensverhaal van Jezus Christus.

De teksten in het stuk zijn voornamelijk afkomstig uit twee hoofdstukken uit het evangelie van Mattheus, aangevuld met dichtwerk van librettist Picander. Het werk raakte na Bachs dood in de vergetelheid totdat Felix Mendelssohn in 1829 een verkorte versie uitvoerde. Vanaf het begin van de 20ste eeuw is het uitvoeren van de Matthäus Passion tot een ware Nederlandse volkstraditie uitgegroeid.

Op zaterdag 6 april om 19:30 zet het USKO het prachtige openingskoor in en blijft gepassioneerd tot aan het 'Ruhe sanfte, sanfte Ruh'.

De solisten zijn:
Jasper Dijkstra (evangelist),
Hessel Vredeveld (Christus),
Hadewich de Meester (sopraan),
Eske Tibben (alt),
Carlos Negrín Lopez (tenor),
Moritz Kellner (bas)
Thijs van Dijk (viola da gamba).

Toegang: €18 / €10 (studenten, 65+, CJP, U-pas)
Inlichtingen en reserveringen: www.usko.nl en www.vriendenheilighartkerkmaarssen.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES