Komisch milieuspektakel bij startschot afvalvrije school in Vreeland

donderdag 14 maart 2019 07.54 uur | laatst gewijzigd: donderdag 14 maart 2019 07.57 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht

Op maandag 11 maart gaf kinderburgemeester Britt Klomp de aftrap van het educatieprogramma ‘Afval, het begin van iets nieuws’. Dit deed zij op CSV de Ridderhof in Vreeland samen met de ‘Verrukkelijke Vuilnismannen’ en wethouder Linda van Dort.

Komisch milieuspektakel
De circusartiesten Ko & Lou gaven een feestelijke aftrap met hun komische milieuspektakel. De leerlingen van groep 1 tot en met 8 keken hun ogen uit tijdens de acrobatentrucs en salto’s over de kliko’s. Door te jongleren met vuilniszakken, petflessen, blikken en glas lieten zij zien dat je afval moet scheiden.

Kinderburgemeester als ambassadeur
Kinderburgemeester Britt Klomp sprak alle leerlingen toe: "Ik vind het super goed dat jullie allemaal meedoen, van groep 1 tot en met groep 8, met de hele school. Want we willen toch allemaal in een schone wereld leven? Veel plezier met afval scheiden!" De kinderburgemeester is ambassadeur van het educatieprogramma ‘Afval, het begin van iets nieuws’. Zij vindt het belangrijk om goed om te gaan met het milieu. En om de directe omgeving rondom scholen schoon te houden. Britt: "Afval scheiden moet een gewoonte gaan worden. Als wij het op school goed leren, blijven wij het de rest van ons leven goed doen."

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES