Maarssense benefiet- en doneeractie voor de snoezelruimte

vrijdag 15 maart 2019 11.33 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 15 maart 2019 14.32 uur | auteur: Robbert Oelp

Reinaerde Kinderdagcentrum De Ster in Vleuten is een dagbesteding voor kinderen met een ontwikkelachterstand, meervoudige of verstandelijke beperking. Maarssense kinderen die hiervoor in aanmerking komen, maken gebruik van het Kinderdagcentrum en haar 'Snoezelruimte.' De ruimte is echter verouderd en aan vernieuwing toe. Door middel van een benefietavond in Bar Alex en een doneeractie op internet wil men geld inzamelen om de ruimte te vernieuwen.

Snoezelruimte
KC de Ster in Vleuten beschikt over een 'snoezelruimte'. 'Deze ruimte is ontwikkeld omdat het een hele positieve werking heeft op de kinderen met een beperking! Mensen met een beperking ervaren prikkels vaak op een andere manier en komen in deze ruimte weer tot zich zelf. De Snoelzelruimte is echter verouderd en aan vernieuwing toe. Maar helaas is daar geen geld voor,' aldus de ouders van twee kinderen uit Maarssen die van deze ruimte gebruik maken.

Benefiet
Alex van Bar Alex in Maarssen: 'Het verhaal van vier van onze inwoners van Maarssen heeft ons aangegrepen. Het is best een heftig verhaal. Desondanks zijn de ouders altijd erg positief en hebben ze bedacht om iets positiefs te doen voor de opvang van hun kinderen. Het verhaal greep mij aan en daardoor stel ik mijn lokaal op zaterdagavond 23 maart ter beschikking om dit te steunen en gaat er ook een bedrag van de omzet van die avond naar het goede doel.'

Doneeractie
De online doneeractie is inmiddels al goed voor 154 donaties met een waarde van € 9.100,-. Wilt u een financiële bijdrage geven? Lees dan het persoonlijke verhaal van Angela Biemans en Glenn den Uyl op de speciale internetpagina en doneer: KLIK HIER.

De Ster
Ook Rainaerde is blij met de actie: 'Een paar maanden geleden werden we benaderd door deze ouders met het idee dat zij graag een benefietfeest wilden organiseren om zo een ruimte op De Ster op te kunnen knappen. Dat werd onze snoezel, onze snoezel is na 11 jaar intensief gebruik hard toe aan een opknapbeurt. Helaas zijn deze materialen kostbaar en hebben we zelf niet het geld om de snoezel volledig te renoveren.  Door deze doneeractie is dat waarschijnlijk wel mogelijk.'

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES