Eigen bijdrage: Bram Donkers op de lijst voor Provinciale Staten

vrijdag 15 maart 2019 10.22 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 15 maart 2019 10.27 uur | auteur: Bram Donkers

Op de kandidatenlijst van de PvdA voor de komende Provinciale Statenverkiezingen staat Bram Donkers. Hij woont weliswaar net buiten de gemeente Stichtse Vecht (Utrecht Elinkwijk), maar is in de streek een bekend gezicht. Donkers maakt zich in de verkiezingsstrijd hard voor beter openbaar vervoer in de Provincie Utrecht, en een beter bestuur.

Bram Donkers is in Stichtse Vecht bijvoorbeeld bekend als initiator van de BrooklynBridgeBreukelen, de officiële vriendschapsband van Breukelen met het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. In het Hudsonjaar NY400 in 2009 ging hij met de toenmalige gemeenteraad van Breukelen naar New York. Donkers is ook bekend als bestuurslid van VV Maarssen met de portefeuille communicatie. Verder spreekt hij in de regionale media regelmatig over onderwijs, als woordvoerder namens de samenwerkende schoolbesturen.

Zeker van goed bestuur Bram Donkers (54) vindt dat het echt anders moet in de Provincie Utrecht. ”Ik wil alle Utrechters uitleggen dat ze moeten stemmen. Deze verkiezingen valt er echt iets te kiezen. Want de Provincie Utrecht bepaalt of er straks nog een huis voor onze inwoners is, of voor hun kinderen. De Provincie beslist over de bushalte in de buurt. En of oma nog met het Openbaar Vervoer kan. Het debacle rond de Uithoflijn is wat dat betreft zeer schokkend: meer dan 100 miljoen euro door het putje.

De kiezer gaat beslissen welke kant onze Provincie op gaat. En iedereen stemt indirect ook nog eens voor de Eerste Kamer. Daar kunnen we het kabinet-Rutte een halt toeroepen. Daarom sta ik voor het eerst zelf voor de PvdA op de lijst voor de komende Statenverkiezingen, op nummer 12.”

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES