Bruidspaar Bik-Serné uit Kockengen 60 jaar getrouwd

maandag 18 maart 2019 19.03 uur | laatst gewijzigd: maandag 18 maart 2019 19.43 uur | auteur: Ria Poot

Gerrit en Lies Bik-Serné vierden op 18 maart hun diamanten huwelijk. Ze kregen bezoek van burgemeester Yvonne van Mastrigt die het bruidspaar namens de gemeente Stichtse Vecht kwam feliciteren met een mooie bos bloemen.

Lies Serné kwam oorspronkelijk uit Rotterdam. Ze was 3 jaar toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en het gezin voor alle veiligheid weg moest uit Rotterdam. Haar moeder had 14 kinderen. Haar vader heeft ze niet gekend, want die is in de oorlog dood geschoten. Haar moeder had het neit makkelijk, ze moest de 14 kinderen alleen opvoeden. Moeder Serné kwam met haar kinderen in Woerdense Verlaat terecht en daar hebben bruid en bruidegom elkaar leren kennen. Dat gebeurde tijdens een dansavond. Lies mocht van haar moeder niet naar dansen. Ze verzon een smoes en zei tegen haar moeder dat ze ging oppassen. In plaats daarvan ging ze dansen en ontmoette Gerrit Bik.

Gerrit Bik was in zijn werkzame leven lasser. In 1962 kreeg hij een motorongeluk en zit sindsdien in een rolstoel. Zijn vrouw Lies werkte voor haar huwelijk als hulp in de huishouding.

Zijn hele leven heeft Gerrit Bik 'in de duiven gezeten' en daarnaast houdt hij van puzzelen. Lies mag graag handwerken en lezen en ze gaat naar de handwerkclub. Ook gaat ze regelmatig op bezoek bij ouderen in Woon-zorgcentrum Overdorp. Samen luisteren ze graag naar koormuziek. Op televisie is er weinig wat hen boeit. Met uitzondering van het zaterdagavond programma 'de geheime zender' van RTV Stichtse Vecht. Het bruidspaar is nog nooit in het buitenland geweest. Wel zijn ze één keer naar Limburg geweest.

Gerrit Bik is een echte Kockenees en tussen de middag gaat het bruidspaar altijd naar Overdorp om daar warm te eten.

Foto's: Alie Boele

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES