Regionieuws: Informatieavond preventie hart- en vaatziekten

woensdag 20 maart 2019 13.51 uur | laatst gewijzigd: woensdag 20 maart 2019 13.55 uur | auteur: St. Antonius

Dinsdag 9 april 2019 organiseert het St. Antonius Ziekenhuis op onze locatie Woerden een informatieavond over hart- en vaatziekten en de preventie daarvan. De informatieavond is van 19.00 uur tot 20.30 uur en bedoeld voor patiënten en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst is gratis en aanmelden is fijn. (Archiefbeeld - Printscreen website)

Cardioloog Ersen Cölkesen geeft tijdens deze avond uitleg over de werking van het hart, het ontstaan van veelvoorkomende hart- en vaatziekten en de behandeling daarvan. Ook gaat hij tijdens zijn presentatie in op de preventie van hart- en vaatziekten. “Als cardiologen behandelen wij patiënten met hart- en vaatziekten, maar wij vinden het ook belangrijk om ons te richten op preventie; voorkomen dat mensen patiënt worden", aldus Cölkesen. 

In Nederland lopen veel mensen - zonder dat ze het misschien weten - rond met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Cölkesen: "Zo zorgen overgewicht, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol, suikerziekte, of het hebben van andere aandoeningen, zoals etalagebenen, slaapapneu, erectiestoornissen of een eerdere zwangerschapsvergiftiging,  voor een verhoogd risico op het ontstaan van hartaandoeningen. Wij vertellen graag wat gedaan kan worden aan preventie om mogelijk problemen op latere leeftijd te voorkomen.”

Programma
19.00-19.15 uur: inloop met koffie en thee
19.15-20.00 uur: presentatie door cardioloog Ersen Cölkesen
20.00-20.30 uur: mogelijkheid tot stellen van vragen

De informatieavond vindt plaats in de Grote Zaal van St. Antonius Woerden, Polanerbaan 2 in Woerden. Alle geïnteresseerden kunnen zich hieraanmelden voor deze gratis bijeenkomst.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES