Sponsorloop 'Wandelen voor water' haalt zesduizend euro op

woensdag 27 maart 2019 08.45 uur | laatst gewijzigd: woensdag 27 maart 2019 08.46 uur | auteur: Els Uijting

Bijna 300 schoolkinderen in Breukelen en Loenen hebben dit jaar weer meegedaan aan Wandelen voor Water, een landelijk initiatief waarmee ze o.a. geld inzamelen voor waterprojecten van Stichting Simavi in ontwikkelingslanden. De sponsorloop vond vorige week plaats.

Zo’n 2,4 miljard mensen beschikken thuis niet over een deugdelijk toilet en meer dan 660 miljoen mensen hebben geen toegang tot veilig drinkwater.  Veelal zijn het kinderen die dagelijks ervoor moeten zorgen dat er vers water wordt gehaald, vaak moeten zij daarvoor kilometers ver lopen….Wandelen voor Water vraagt aandacht voor dit probleem. 

Alle leerlingen , dus ook de kleintjes uit de onderbouw,van de Ludgerusschool in Loenen en de groepen 7 en 8 van de Regenboogschool in Breukelen wandelden zes kilometer met een rugzak die gevuld was met zes liter water. Dit is de gemiddelde afstand die kinderen in ontwikkelingslanden elke dag moeten lopen om water te halen, vaak in plaats van spelen of naar school te gaan. In de weken voor deze bijzondere wandeltocht zamelden de kinderen geld in bij familie en bekenden. De opbrengst wordt gebruikt om watervoorzieningen en wc’s aan te leggen bij scholen in Tanzania en Oeganda.

Met een enthousiasmerend verhaal loste wethouder Veneklaas het startschot en daar vertrokken de kinderen. Het werd weer een gezellige bezigheid, uitwaaierend langs de oevers van de Vecht en door de dorpen was het een vrolijk gezicht.  Onderweg was er natuurlijk ook een korte pauze waarbij een versnapering werd uitgedeeld door leden van de Rotaryclub Maarssen-Breukelen. Deze lekkernijen werden beschikbaar gesteld door 2 sponsoren: de Jumbo en de ING, weer een mooi gebaar!

Bijzonder feit was dat de RK kerk ons verraste door de mededeling dat zij haar Paas collectes ( 6 maal) schenkt aan deze actie, een mooie geste.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES