Geslaagd concert Brexit Brass - Brassband Breukelen

woensdag 27 maart 2019 08.41 uur | laatst gewijzigd: woensdag 27 maart 2019 07.43 uur | auteur: Brassband Breukelen

Zaterdag 23 maart gaf Brassband Breukelen haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de aula van het Broklede College. Dit jaar heeft de band ervoor gekozen om de muziekkeuze middels een thema in te kleden en wel met: Brexit Brass; they may leave, but their music remains. Het programma voor de pauze bestond onder andere uit een variatie of een thema van de Engelse componist Tallis, maar iconische Engels gebieden als Canterbury en Wales kwamen ook aan bod. Tijdens dit gedeelte van het programma werden twee leden van de vereniging Roel van Mourik en Dirk van Vulpen gehuldigd, zij zijn beiden al 40 jaar trouw lid van Brassband Breukelen. (zie foto)

a de pauze belichtte Brassband Breukelen een andere kant van de Engelse muziek. The Beatles, James Bond, Deep Purple maar ook een typische Engelse mars passeerde de revue. Met als klap op de vuurpijl een speciale festival mars gebaseerd op de bekende melodie van Rule Brittania. Brassband Breukelen laat de hele avond zien en horen dat het beschikt over een uniek geluid, individuele klasse in combinatie met bijzonder samenspel. De gehele avond was in stijl van de Britse muziek en of de Brexit nu hard, zacht of helemaal niet plaatsvindt, dat maakt Brassband Breukelen niet uit. Muziek verbroedert, spreekt de universele taal en moet je voelen. Brassband Breukelen sluit geen grenzen, maar verlegt de muzikale grens weer eens op hoog niveau.

Op 22 juni zal Brassband Breukelen weer te beluisteren zijn. De exacte details zullen snel volgen via de website en andere sociale media. Houd dit goed in de gaten!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES