Werkzaamheden hoek winkelcentrum Bisonspoor bij Dirk van den Broek

donderdag 28 maart 2019 12.05 uur | laatst gewijzigd: donderdag 28 maart 2019 11.06 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht

Vanaf 8 april start Stedin, in opdracht van Wintertrust, met werkzaamheden op de hoek van het winkelcentrum Bisonspoor, ter hoogte van grillroom De Nijl en links van de ingang van supermarkt Dirk. Voor de uitbreiding van het winkelcentrum moeten er kabels worden vervangen. De werkzaamheden duren 5 weken.

Werkzaamheden in twee fases
Het deel van de weg Bisonspoor waaronder de nieuwe kabels komen te liggen, loopt van de ingang van het winkelcentrum tot aan het elektriciteitshuisje voor het speeltuintje tegenover Bisonspoor. Eerst worden de nieuwe kabels onder het voetpad naast de weg Bisonspoor gelegd. Dat betekent dat het voetpad en de parkeerplekken van het woongebouw Bisonspoor 1161 opengebroken worden. Wanneer de nieuwe kabels er liggen worden de oude kabels verwijderd. Deze liggen onder het pleintje op de hoek bij De Nijl, waar de fietsen gestald kunnen worden. Om die reden wordt het pleintje voor korte tijd opengebroken. De nieuwe tijdelijke plek om fietsen te plaatsen is dan om de hoek richting het marktplein (zie foto). 

Bereikbaarheid winkels
Alle winkels blijven bereikbaar. Voetgangers en fietsers kunnen zich veilig bewegen via hekken langs de werkzaamheden en zo hun bestemming bereiken. Ook ervaart het verkeer geen hinder van de werkzaamheden. Omwonenden en winkeliers worden op de hoogte gesteld door Stedin en Winter Trust. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES