Geslaagd lustrumconcert kamerkoor Bachanten met liebeslieder-walzer en 'Greatest Hits'

zondag 31 maart 2019 15.13 uur | laatst gewijzigd: zondag 31 maart 2019 14.15 uur | auteur: Tom Blanken

In een stampvolle Ark gaf het gemengde Kamerkoor Bachanten op woensdag 27 maart j.l. haar langverbeide Eerste Lustrumconcert. Na een met grote aandacht beluisterde quatre-mains intro-medley door de pianisten Jan Bloemkolk en Tjako Groenewold, barstte het koor los met een aantal vrolijke Liebeslieder-Walzer van Brahms onder begeleiding van deze pianisten. Het publiek liet zich gewillig meeslepen in de super-romantische Brahmswereld. Niet in de laatste plaats door de sprankelend-charmante presentatie van ‘spreekstalmeester’ Belén Kerkhoven.

Het koor zong energiek en met groot enthousiasme en wist daarbij gelukkig de dodelijk saaie perfectie te vermijden. Na de pauze bracht het koor een selectie van ‘Greatest Hits’ uit zijn (recente) beginjaren over het voetlicht en sleepte opnieuw het publiek mee met muziek van Middeleeuwen tot Romantiek. Dit was tevens het afscheidsconcert van de jonge, enthousiaste dirigent Jan Jelle de Wit die het koor vanaf de start vijf jaar onder zijn hoede heeft gehad.

Op 10 april a.s. pakt het koor de muzikale draad weer op om met nieuw elan nieuw repertoire onder leiding van een nieuwe dirigent (Maarten van der Bijl uit Maarssen) te gaan repeteren. Kom eens kijken en luisteren! Misschien wilt u ook wel een enthousiaste Bachant worden! Het koor heeft inmiddels 33 leden waaronder 15 mannen. De Bachanten repeteren iedere woensdag van 15.00 tot 17.00 uur in De Ark, Duivenkamp 844 in Maarssen-Broek. Er wordt op een ontspannen en plezierige wijze gerepeteerd. Nadere informatie over de Bachanten kan verkregen worden via de Website www.kamerkoor-bachanten.nl of bij Tom Blanken via telefoon (06 1341 4607) of mail (voorzitter.bachanten@gmail.com)

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES