Periodetitel voor VV Maarssen 1

maandag 01 april 2019 08.49 uur | laatst gewijzigd: maandag 01 april 2019 09.50 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen heeft op overtuigende wijze de topper tegen naaste concurrent FC Hilversum gewonnen en eiste daarmee niet alleen de koppositie op, maar ook de periodetitel. Het in groten getale aanwezige publiek kreeg een topper voorgeschoteld waar alles in zat.

Strafschoppen, veel doelpunten, mooie acties, emoties, een korte onderbreking om de gemoederen tot bedaren te brengen en prachtig voetbalweer. Waar het team van Maarssen zich volledig focuste op het voetbal, waren de spelers van FC Hilversum vooral verbaal aanwezig. Daarbij moesten niet alleen de scheidsrechter en zijn assistent het ontgelden maar ook de eigen teamgenoten.

De taktiek van FC Hilversum kon na twee minuten spelen al de prullenmand in. Na het eerste fluitsignaal zette Maarssen volop druk naar voren en binnen zes seconden (!) lag de bal al op de stip. Wesley Suister pikte de foute terugspeelbal op en werd aangetikt door de doelman. Geel en een penalty, die door Sven van Vuuren werd binnengeschoten. Twee minuten later een duel buiten de 16 meter, waarbij de doorjagende Jesse Witlox in een onschuldig duel werd nagetrapt door de uitgekomen doelman. Tweede gele kaart en een man minder voor FC Hilversum. Maarssen rook bloed en binnen 30 minuten liep het uit naar een 0-3 voorsprong door mooie doelpunten van Wesley Suister (lob) en Jesse Witlox.

De 1-3 net voor rust gaf de Hilversummers nog hoop, maar net na rust scoorde Witlox met een schitterende kopgoal de 1-4. Hilversum nam nog meer risico en hier wist Sven van Vuuren wel raad mee. Na een goede loopactie kon de bal langs de ver uit zijn doel gekomen reserve-goalie in het lege doel geschoten worden. Hilversum gaf niet op, kwam via een penalty terug tot 2-5, maar Maarssen had de touwtjes stevig in handen. Jeugdspeler Guillermo Rosalia startte wederom in de basis en speelde routinier Tony Cusell uit de wedstrijd en Jasper Attevelt was samen met Jesse Witlox de baas op het middenveld. Een kwartiertje voor tijd besloot de scheidsrechter de wedstrijd kort stil te leggen omdat de Hilversumse gemoederen wel erg hoog opliepen. Maar na de hervatting was de geest uit de fles en maakte Wesley Suister aan alle illusies een einde door koppend de 2-6 te scoren...

VV Maarssen heeft na 20 wedstrijden nu eindelijk een gaatje van drie punten op de directe concurrent. En passant werd ook de tweede periode veroverd. Dit werd echter maar kort gevierd, want Maarssen wil zich in de laatste zes wedstrijden volledig richten op de strijd om het kampioenschap. Het eerste van Maarssen speelde tegen Hilversum volwassen en liet zich niet afleiden door allerlei randzaken. Onder leiding van aanvoerder Eddy Vorm is een hechte groep ontstaan. Tegen Hilversum kon Maarssen Jelle Bouma, Arnoud Schonis en Marc van Rees inbrengen, wat ook aangeeft hoe breed en fit de selectie op dit moment is en hoe hard er geknokt moet worden voor een basisplaats.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES