Alle fooi van Wawollie voor The Plastic Soup Foundation

maandag 01 april 2019 11.25 uur | laatst gewijzigd: maandag 01 april 2019 10.27 uur | auteur: Persbericht Wawollie

Wawollie Kringloop Utrecht heeft The Plastic Soup Foundation verrast met twee flinke potten kleingeld. Het kleingeld is afkomstig van  klanten die een bijdrage hebben gegeven bij de fooienpot aan de kassa. “Met dit geld kunnen we hele mooie projecten financieren om dierenwelzijn, natuur en milieu te beschermen.” zegt Madhuri Prabhakar van de Foundation.

Lachend kijken de dames van de twee stichtingen naar de camera, want allemaal zetten zich in voor hetzelfde doel ‘een beter milieu voor dierenwelzijn’. Maandenlang is er door Wawollie Kringloop geld ingezameld voor The Plastic Soup Foundation. “Steeds vaker hoor je in het nieuws de verschrikkelijke gevolgen van rondzwervende plastic.” zegt Meike, manager bij Wawollie. “Dat heeft verregaande gevolgen voor de natuur en alle dieren die erin leven. Het mooie van The Foundation is dat zij een brede aanpak hebben.” Madhuri vult aan “We doen onderzoek, gebruiken de feiten om gesprekken aan te gaan met bedrijven en overheid en ondernemen opruimacties. Door het bewustzijn te vergroten en mensen met hun neus op de feiten te drukken kunnen we echt een verschil maken voor de natuur en de dieren die daarin leven.”

Alles voor de dieren
Bij Wawollie Kringloop staat dierenwelzijn voorop. “De reden dat ik deze kringloopwinkel ben gestart is om de winst te kunnen delen met goede doelen die zich inzetten voor de dieren en de natuur waarin zij leven.” zegt Hans Messie, veganist en oprichter van Wawollie. Naast de fooienpot gaan alle winsten van de verkoop naar goede doelen die zich hiervoor inzetten. 

Zware potten met geld
“De fooienpot voelt zwaar maar hoeveel erin zit… geen idee!” zegt mevrouw Prabhakar van The Foundation. De potten zijn te zwaar om te tillen, dus voor de foto gaan ze toch maar even zitten op de tweedehands bank in de winkel. Deze week wordt geteld en wordt bekend hoeveel geld erin de potten zit. Voor nu wordt alles ingeladen in een koffer en zo loopt Madhuri lachend de deur uit bij Wawollie Kringloop. “Dankjulliewel” roept ze lachend terwijl ze naar de bus loopt. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES