Geslaagde bijeenkomst zonnepanelen op bedrijfsdaken

maandag 01 april 2019 17.25 uur | laatst gewijzigd: maandag 01 april 2019 18.30 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht

Op 21 maart 2019 vond de bijeenkomst Zonnepanelen op bedrijfsdaken plaats bij Bouwbedrijf van Schaik in Breukelen. De bijeenkomst werd georganiseerd door Ondernemersvereniging Stichtse Vecht (OVSV), Energie Collectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) en Gemeente Stichtse Vecht. Tijdens de bijeenkomst werden de aanwezigen geïnformeerd over de mogelijkheden omtrent zonnepanelen. Achtergrondinformatie werd afgewisseld met praktische voorbeelden om de aanwezige vertegenwoordigers van de bedrijven te inspireren en te informeren. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Inspirerende presentaties
De bijeenkomst werd geopend door gastheer Kees van Schaik van Bouwbedrijf van Schaik. Hij had zijn bedrijf beschikbaar gesteld als locatie voor de bijeenkomst. Vervolgens verwelkomde wethouder Linda van Dort de circa 60 aanwezige ondernemers. Het programma bestond uit verschillende presentaties:

* De kracht van het collectief door Margreet van Gastel (Ambassadeur Energie uitdagingen 2020 van het RVO)
* Technische ontwikkeling en integratie van zonnepanelen door Wilfried van Sark (Hoogleraar Universiteit Utrecht)
* Van ambitie naar realisatie door Ruben Schutte (ECUB)
* Financieren van je energieambities door Joost Akkermans (Energiefonds Utrecht)

Met de presentaties kregen de aanwezigen een beeld van de ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen, de mogelijkheden voor bedrijven en de financieringsmogelijkheden. Cees van den Oosten van OVSV sloot de middag af namens de organiserende partijen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES