RTV Stichtse Vecht

Alle varianten herinrichting Hazeslinger openbaar

Het college heeft besloten om alle varianten voor de herinrichting Hazeslinger in Breukelen aan de bewoners en andere geïnteresseerden voor te leggen. De gemeente heeft een voorkeursvariant, waarbij de parkeercapaciteit naar 145 plaatsen gaat. Daarvoor worden de parkeerplaatsen verbreed naar 2,5 meter en is extra ruimte gecreëerd voor fietsers en elektrische oplaadpunten voor zowel auto’s als fietsen. Raadsleden worden 16 april geïnformeerd.

Gemeente Stichtse Vecht: 'Deze variant sluit aan bij de wensen die zijn geïnventariseerd tijdens de eerdere inloopmomenten. Dat neemt niet weg dat het college zich ervan bewust is dat parkeren in het centrum van Breukelen lastig blijft. Het voorkeursscenario doet echter recht aan de balans tussen aandacht voor enerzijds parkeren maar anderzijds ook kwaliteit voor gebiedsontwikkeling en economie. Zowel bewoners als ondernemers hebben baat bij een prettige omgeving om te wonen, te winkelen en te verpozen.'

Na de consulatie van inwoners op 4 april, worden de raadsleden op 16 april geïnformeerd. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving die 9 april aangaf.