Regionieuws: Waterliniemuseum Fort bij Vechten feestelijk geopend

dinsdag 13 oktober 2015 10.54 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 13 oktober 2015 13.03 uur | auteur: Ria Poot

Het openingsweekend van Waterliniemuseum Fort bij Vechten heeft ruim 3.500 bezoekers getrokken. Bezoekers konden de tentoonstellingen Sterk Water, Lummelen in de linie en Krachtpatsers in de natuur bezoeken.

Er waren rondleidingen te volgen, voorstellingen bekijken te en de kinderen mochten deelnemen aan verschillende kinderactiviteiten. Alle programmaonderdelen zijn goed bezocht.

Joke Kleijweg, projectleider provincie Utrecht: ‘Een veel gehoorde reactie van bezoekers dit weekend was dat zij van plan waren een uurtje te blijven en vervolgens de hele dag zijn gebleven. Het publiek komt tijd te kort om het nieuwe Waterliniemuseum Fort bij Vechten te ontdekken. Een publiekstrekker is de virtuele waterlinievlucht. Alsof je echt aan een parachute hangt. Na een bezoek aan het museum begrijpt het publiek pas echt wat de Waterlinie is.’

16e editie Vormgevers in Hout
Ook na het openingsweekend zullen er geregeld extra evenementen worden aangeboden naast het reguliere aanbod van tentoonstellingen en rondleidingen. Zo beleeft de tentoonstelling ‘Vormgevers in hout’ op zaterdag 17 en zondag 18 oktober de 16e editie.  Op het fort zijn expositieruimtes en kleine werkplaatsen ingericht. Meubelmakers, beeldhouwers, houtdraaiers en andere vormgevers in hout presenteren hier hun nieuwste werk en geven demonstraties.

Kom ook als avontuur in je natuur zit
Met deze slogan nodigt Waterliniemuseum Fort bij Vechten bezoekers uit tijdens de herfstvakantie van maandag 19 tot en met zondag 25 oktober het museum te bezoeken. De herfstvakantie staat in het thema van ‘Expeditie Fort’. Bezoekers kunnen leren over de werking van de Waterlinie, speuren op het fort, krachtpatsers in de natuur ontmoeten, terug in de tijd reizen met de Romeinen en een eigen droomfort ontwerpen.

Informatie                                                                   
Waterliniemuseum Fort bij Vechten is van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur geopend. De toegang tot het fort is gratis. Voor de tentoonstellingen en rondleidingen gelden verschillende tarieven.

De meest actuele informatie staatop: www.waterliniemuseum.nl

Waterliniemuseum Fort bij Vechten / Fotografie: Luuc Jonker

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES