Website 2e editie Swim to Fight Cancer open - inschrijving geopend

maandag 08 april 2019 08.56 uur | laatst gewijzigd: maandag 08 april 2019 10.05 uur | auteur: Swim to fight cancer

Onder grote belangstelling heeft Wethouder Veneklaas op de kick off van de Swim op 4 april 2019 de site van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht geopend. Vanaf vandaag kunnen enthousiastelingen, zowel volwassenen als jeugd vanaf 10 jaar, zich weer inschrijven voor het mooiste zwem-evenement in de Vecht op www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht Op 1 september 2019 zal voor de tweede keer 2000 meter (500 meter voor junioren) gezwommen worden vanaf Boom en Bosch in Breukelen, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker.

KICK OFF
De avond op Nyenrode Business University was een groot succes. Voordat wethouder Veneklaas vertelde over haar eigen Swim-ervaring van 2018 en de site opende, kwam Edwin Spee aan het woord. De man van Bibian Mentel, die helaas zelf verhinderd was om te spreken wegens een operatie, raakte de zaal diep met zijn verhaal. De noodzaak om veel onderzoek te doen naar kanker zodat deze ziekte niet meer dodelijk zal zijn werd hierdoor zo duidelijk! We maken samen een vuist! Met deelnemers, donateurs, vrijwilligers, sponsoren in gemeente Stichtse Vecht!

SWIM TO FIGHT CANCER STICHTSE VECHT
Afgelopen jaar vond het evenement voor de eerste keer plaats in Gemeente Stichtse Vecht. Vanaf Boom en Bosch sprongen ruim 450 deelnemers het water in. Dit jaar wordt er weer vanaf dezelfde plek gezwommen en is er plek voor meer deelnemers. Omdat er ruimte is voor meer deelnemers is het doel dat we dit jaar zelfs over het vorig jaar behaalde resultaat van € 419.000,-  heen kunnen gaan. 

Inschrijven vanaf vandaag
Met het online gaan van de vernieuwde website is de inschrijving voor de Swim vanaf vandaag geopend. Deelnemers kunnen zich individueel of per team inschrijven op www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht. Op de site vind je ook achtergrondinformatie over de Swim en over de organisatie Fight Cancer. De organisatie hoopt op net zo veel aanmeldingen als vorig jaar!

Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht
Fight Cancer organiseert al jaren recreatieve zwem-events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight Cancer, wat een absoluut record is. Hiermee hoopt Fight Cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight Cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES