Elfklapper Maarssen VR1 tegen Buitenveldert

maandag 08 april 2019 14.50 uur | laatst gewijzigd: maandag 08 april 2019 15.59 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft zondag flink uitgehaald op Sportpark Daalseweide. Buitenveldert VR2 werd met liefst 11-2 verslagen. Het was de grootste overwinning van het seizoen voor Maarssen VR1 en betekende tevens een versteviging van de tweede positie in de Hoofdklasse. De ploeg staat nu vijf punten los van de concurrentie, met nog vijf wedstrijden te gaan. Grote vrouwen aan Maarssen-kant waren Sarina Pua en Linda van der Meijden die beiden drie doelpunten voor hun rekening namen.

Na een weekendje vrij werd de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Buitenveldert. De dames uit Amsterdam staan troosteloos onderaan en kunnen degradatie niet meer ontlopen. Desondanks verloren ze hun laatste wedstrijd maar nipt met 2-1 tegen de nummer drie Nooit Gedacht, waarbij de winnende goal pas vlak voor tijd viel. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn. Bij Maarssen één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van de laatste wedstrijd: spits Tanja van Gog ontbrak vanwege werkverplichtingen en werd vervangen door Laura van Beek.

Het begin van VV Maarssen was wat stroef. In de 20e minuut leidde een balverovering van Lianne Grin op de eigen helft tot een razendsnelle omschakeling. Sarina Pua gaf de steekbal op Marieke Baas, die vrij op het doel afkon. Alleen voor de keepster bleef ze uiterst koelbloedig en schoof de bal onder haar door: 1-0! In de 33e minuut volgde bijna een kopie van de eerste goal. Wederom was het Sarina Pua die vanaf het middenveld een steekbal gaf op de lopende Marieke Baas. Dit keer was de keepster echter op tijd haar goal uit en noopte ze Marieke om naar links uit te wijken. De aanval liep vervolgens door en werd via Lianne Grin verlegd naar de rechterkant. Daar stoomde captain Nikita Theteroglou - die op de rechtsbackpositie speelde - goed mee op, ging de één-twee aan met Linda van der Meijden en gaf de bal strak voor. Bij de eerste paal frommelde Laura van Beek vervolgens de 2-0 binnen.

Drie minuten later was het weer raak. De keepster wist in eerst instantie nog miraculeus te redden op een vlammend schot van Linda van der Meijden. Uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak. De corner werd kort genomen op Sarina Pua, waarna Lisanne de Weert hem voor de goal slingerde. De keepster kon hem ternauwernood wegtikken bij de tweede paal en dacht daarmee het gevaar bezworen te hebben. Er was echter buiten captain Nikita Theteroglou gerekend. Wederom gaf ze de bal vanaf de achterlijn snoeihard voor, waarna Lianne Grin van dichtbij kon binnentikken: 3-0. Vlak voor rust deed Buitenveldert toch nog wat terug. Een aangeschoten handsbal werd bestraft met een penalty die onberispelijk binnengeschoten werd. De 3-1 was tevens de ruststand.

Na de rust ging het opeens snel met de score. Linda van der Meijden scoorde binnen acht minuten een loepzuivere hattrick en zo stond het binnen het kwartier 6-1. Nadat Buitenveldert niet veel later op fraaie wijze de 6-2 scoorde, ging de beer helemaal los bij Maarssen. Nu was het de beurt aan Sarina Pua om drie te scoren, waarbij de 7-2 de mooiste goal van de middag was. Linda vder Meijden kwam na een één-twee met Cynthia Buis vrij op links en gaf de bal strak voor. Voor het doel nam Sarina Pua de bal vervolgens volley uit de lucht. Als een kanonskogel sloeg hij tegen de touwen! Marieke Baas scoorde ook nog haar tweede van de middag en Lianne Grin bepaalde de eindstand op 11-2 door snoeihard raak te koppen uit een corner.

Alle dertien goals zijn te zien in de videosamenvatting.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES