Van Basten-omhaal Suister bezorgt benauwde winst

maandag 08 april 2019 14.59 uur | laatst gewijzigd: maandag 08 april 2019 18.17 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen beleefde een zeer lastige middag op een van de bijvelden van het Bijlmer Sportpark. Een onpartijdige toeschouwer die niet naar de stand in 3C had gekeken, had niet kunnen vermoeden dat Robin Hood de nummer laatst was en VV Maarssen de trotse koploper. Maarssen werd met open vizier bestreden door een fysiek opererende tegenstander en kende met name de eerste helft de nodige problemen.

Robin Hood werd deze wedstrijd vanaf de bank bijgestaan door Steven Pienaar, de Zuidafrikaanse oud-Ajacied. Hij inspireerde de spelers uit de Bijlmer om zeer gedisciplineerd te blijven spelen, iets wat in de heenwedstrijd bij VV Maarssen maar 40 minuten lukte, waardoor Maarssen toen uitliep naar een 10-1 overwinning.

VV Maarssen 1 was op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van de week ervoor tegen FC Hilversum en dat was even wennen. Robin Hood kwam er een aantal keren goed door, waar de twee Maarssen-aanvallers keer op keer werden teruggevlagd en niet eens aan aanvallen toekwamen. De keren dat men wel door mocht voetballen op de helft van Robin Hood leverde dat geen kansen op, wel een hoofdwond bij Wesley Suister, een dik oog bij Guillermo Rosalia en hoofdpijn bij Jesse Witlox. De onnodige irritaties die hierdoor ontstonden, leverde VV Maarssen een dubbele gele kaart op voor Sven van Vuuren, met nog tweederde van de wedstrijd te spelen...

De rust werd goed benut. Enerzijds om de ontstane schade aan hoofd en ledematen te herstellen en anderzijds om de tactiek iets aan te passen. Na een mentale peptalk van aanvoerder Eddy Vorm werden de mouwen opgestroopt. De tweede helft was ondanks de man minder voor VV Maarssen en er werd keer op keer de aanval gezocht. De goed meevoetballende keeper van Robin Hood was echter zeer attent met uitlopen op een aantal prima passes achter de laatste linie en voorkwam daarmee een aantal gevaarlijke uitbraken aan Maarssen-kant. Ook Robin Hood bleef regelmatig de aanval zoeken, maar de Maarssense defensie hield prima stand. Jelle Bouma groeide in de wedstrijd en de net van huwelijksreis teruggekeerde Ricardo Bakker was absolute uitblinker in de solide verdediging.

Met nog een minuut of vijftien te spelen (en wetende dat zowel FC Hilversum als Nita een nipte overwinning hadden geboekt), nam de druk op het team van Maarssen verder toe. De onvermoeibare Wesley Suister nam het voortouw en kreeg terecht een penalty mee. Dit buitenkansje was echter nog niet aan Maarssen besteed, want de penalty werd gestopt door de goalie van Robin Hood.

VV Maarssen bracht na invaller Marc van Rees ook de aanvallend ingestelde Zakaria el Allali voor de moegestreden Sebas Jansen. El Allali vond met een goede pass opnieuw Suister. Staande op de rand van de 16 meter controleerde hij eerst de bal met de borst, waarna een prachtige omhaal volgde, die hard in de kruising achter de verbouwereerde doelman van Robin Hood binnen sloeg. Een fantastische goal in een lelijke wedstrijd en wederom een belangrijk doelpunt voor Suister in het shirt van Maarssen.

Met nog ruim tien minuten te spelen verdedigde Maarssen de magere voorsprong, werd Jesse Witlox vervangen door jeugdspeler Daimios Damkalis, die zijn eerste actie bijna bekroond zag worden met de 0-2. Maar ook hij stuitte op de doelman. Na 90 minuten, met een tweede helft in een hoog tempo en zonder blessurebehandelingen werden er ook nog meer dan zeven (!) minuten bijgetrokken, maar ook deze hulp was niet voldoende voor een treffer van de Amsterdammers.

Uiteindelijk boekte het Maarssen-collectief een zwaarbevochten overwinning, maar liet het zich bij fases teveel afleiden door de omstandigheden en de arbitrage. Robin Hood viel overigens niets te verwijten. Zij speelden met overgave en zagen hun inzet bijna beloond worden met een punt tegen de koploper. Totdat Wesley Suister zijn kunststukje opvoerde...

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen CTO. De nummer één-na-laatst. In de heenwedstrijd werd ternauwernood een nederlaag voorkomen en scoorde Ronald Wielinga in de laatste secondes pas de winnende goal. VV Maarssen is nu dus dubbel gewaarschuwd. Aanvang op Sportpark Daalseweide is 14.30 uur.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES