Werkzaamheden A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel vanaf 8 april

dinsdag 09 april 2019 10.11 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 09 april 2019 11.29 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Op maandag 8 april startte het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De werkzaamheden die hinder voor het verkeer opleveren, vinden alleen ’s nachts en in 9 weekenden tussen mei en september plaats. Tijdens de werkzaamheden zijn minder rijstroken beschikbaar en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Naar verwachting is het werk in september afgerond. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Aanpak groot onderhoud
Het asfalt op dit traject is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarnaast herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek en voert onderhoud uit aan asfaltverhardingen.

Weekendwerkzaamheden
Het eerste werkweekend waarbij rijstroken en op- en afritten afgesloten zijn, begint op vrijdagavond 10 mei om 19:00 uur en duurt tot maandagochtend 13 mei, 05:00 uur. De exacte planning van de weekendwerkzaamheden staan op de website van de Provincie.

Twee of drie rijstroken beschikbaar
Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom zijn tijdens de werkweekenden altijd twee of drie rijstroken beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt wel deels omgeleid wanneer één of meerdere toe- en afritten gesloten zijn. Informatie over deze omleidingen is voor en tijdens ieder weekend beschikbaar via informatieborden langs de weg, tekstkarren en informatiepanelen boven de weg. Daarop zijn ook de actuele reistijden te zien.

Weersgevoelige werkzaamheden
Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat voorop. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan deze veiligheid: door de aanwijzingen te volgen en snelheidslimieten te respecteren. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste snelheidslimiet. De Landelijke Eenheid van de politie controleert extra op de naleving hiervan om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op: www.rijkswaterstaat.nl/A2grootonderhoud. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES