Diamanten bruidspaar Bloemink-Froom uit Maarssen

dinsdag 09 april 2019 17.05 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 09 april 2019 18.30 uur | auteur: Ria Poot

Arend en Gré Bloemink-Froom waren 9 april zestig jaar getrouwd. Locoburgemeester Jeroen Willem Klomps kwam het bruidspaar namens de gemeente Stichtse Vecht feliciteren met een mooi boeket bloemen.

Arend Bloemink en Gré Froom ontmoetten elkaar op de middelbareschool in de Utrechtse wijk Zuilen. Daarna speelden ze beiden bij korfbalvereniging Sport Maakt Sterk in Zuilen. Het bruidspaar heeft 2 dochters en 2 kleinkinderen. Ze zijn dankbaar dat ze het zo getroffen hebben met hun kinderen en de kleinkinderen. De kleinkinderen zien ze wekelijks. 

Arend Bloemink werkte 45 jaar bij de VSB bank op de Kaatsbaan in Maarssen. Zijn vrouw Gré zorgde voor het gezin en was actief in het vrijwilligerswerk. Zo was Gré Bloemink jarenlang actief als secretaresse van de winkeliersvereniging Hart van Maarssen. Ze trainde sportteams en deed vrijwilligerswerkzaamheden (administratief) in de Vondel. Arend Bloemink deed 35 jaar het kerkelijk beheer van de Open Hof in Maarssen. De korfbalvereninging Sport Maakt Sterk in Zuilen heeft een speciaal plekje in hun hart. Beiden zijn jarenlang voorzitter geweest (elkaar opgevolgd) van deze korfbalvereniging.

Arend Bloemink vertelt vol trots dat zijn korfbalvereniging de eerste sportvereniging was met een eigen clubgebouw. Eind jaren zestig kostte zo'n gebouw neerzetten 25.000 gulden. 'We deden van alles om dat geld bij elkaar te brengen en ons clubgebouw te realiseren', aldus Bloemink.

Het bruidspaar is enorm vitaal. Zo gaat Arend tafeltennissen in Maarssenbroek en Gré doet aan bodyshape in Maarssen-dorp. Ze gaan elke dag een uur wandelen en genieten erg van de omgeving van Maarssen. Arend houdt verder van puzzelen en zijn vrouw zit graag op de computer.

Ook de vakanties waren sportief: Het bruidspaar ging 28 jaar naar de wintersport. Zomers gingen ze vaak naar Griekenland. Dit jaar blijven ze met vakantie in Nederland. Ze houden erg van de eilanden en Limburg.

Binnenkort wordt Gré Bloemink 85 en op haar verjaardag viert het bruidspaar dan ook hun diamanten bruiloft.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES