OSM '75 Zaterdag 1 maakt einde aan ongeslagen reeks NiTA

zondag 14 april 2019 17.09 uur | laatst gewijzigd: maandag 15 april 2019 08.52 uur | auteur: Erwin Wildschut

Op 13 april 2019 speelt OSM’75 op een koud en winderig Sportpark van Nita haar 22e wedstrijd van het seizoen. Na het goede spel en de geweldige inzet van vorige week tegen FC Kockengen was iedereen van OSM vast van plan om het ook Nita, de huidige nummer 3 van de competitie, zo lastig mogelijk te maken.Met een minuut stilte werd voor de wedstrijd Piet van der Linden herdacht. Hij was medeoprichter van Nita en heeft vele taken binnen de club vervuld. Ook was hij de opa van onze Jesse de Haan, keeper van JO17-1.

Na de aftrap was Nita veelvuldig in balbezit, maar kon OSM niet vastzetten of voor gevaar zorgen. OSM liet dit gebeuren en wachtte haar kansen af. In de 32e minuut wist Megarvio, met een mooi afstandsschot, de score te openen. Pas vlak voor rust werd Nita voor het eerst gevaarlijk. De aanvaller van Nita weet tussen 4 spelers van OSM door te komen en de bal in het OSM doel te schieten . Het scorebord geeft 1-1 aan als de prima fluitende scheidsrechter Ouendag voor rust fluit.

In de tweede helft was OSM duidelijk de bovenliggende partij. Na een uur spelen geeft de scheidsrechter OSM een penalty, na een duwfout van een speler van Nita. Baris weet deze penalty te benutten, waardoor de 1-2 op het scorebord kwam. Een kwartier voor tijd weet Enrique de 1-3 te scoren. Terwijl Megarvio vlak voor tijd aan alle onzekerheid een eind weet te maken door de eindstand van 1-4 binnen te schieten.

OSM’75 heeft met veel inzet, enthousiasme en spelplezier een einde gemaakt aan een reeks van 21 wedstrijden dat Nita ongeslagen is geweest. Misschien nog belangrijker dan de winst is het feit dat de voorsprong op Kockengen vergroot is tot 7 punten. Met de resterende 4 wedstrijden lijkt dit gat groot genoeg om de nacompetitie te ontlopen.

OSM’75 2 heeft haar wedstrijd ook gewonnen, dus voor de selectie was dit een erg mooi weekeinde met 6 punten. Trainers, spelers  en wissels van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Opstelling: Richard, Stan, Pascal (Baris), Justin, Jelle, Ramon (Rico), Megarvio, Jim, Roy (Enrique), Yvan, Morris Wissel Jesse, grens: Henri

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES