Gezellig Koningsdagprogramma in Kockengen

vrijdag 19 april 2019 11.31 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 19 april 2019 12.32 uur | auteur: Oranjevereniging Kockengen

Aan de Sportweg in Kockengen wordt Koningsdag dit jaar wederom op prachtige wijze gevierd. De oranjevereniging maakte onlangs het gezellige programma bekend.

Het programma in Kockengen

8:00 uur: de vlag mag uit en de oude, vertrouwde geluidswagen komt langs!
Om 8:00 uur luiden we de klokken. Iedereen wordt vriendelijk verzocht de vlaggen uit te steken. Willem zal met zijn geluidswagen het dorp klaarstomen voor deze feestdag. Kom langzaam uit de veren en maak je klaar voor een zeer gezellige dag op de Sportweg. Wil je meer weten over het ‘vlaggenprotocol’? Bezoek dan onze website: www.oranjeverenigingkockengen.nl.

10:00 uur: Opening & Kockenees Koffiemomentje
Na een lekker ontbijtje thuis met de benewagen of de fiets naar de Sportweg voor een lekker bakkie koffie op het feestterrein. Ook aan de theeleuten wordt gedacht. Lekker rustig opstarten en bijkletsen. Een vers wafeltje is natuurlijk ook weer te verkrijgen.

10:00 - 10:15 uur: Toespraak vertegenwoordiger gemeente & Wilhelmus
Traditiegetrouw zullen we toegesproken worden door de burgemeester of één van de wethouders van de gemeente Stichtse Vecht. Hij/zij zal het Koningsdagfeest in Kockengen officieel openen. Uiteraard zingen we dan ook gezamenlijk het Nederlandse volkslied: het Wilhelmus. Wil je meer weten over het Nederlandse Volkslied? Kijk dan eens op www.oranjeverenigingkockengen.nl voor meer informatie.

Metershoge klimwand, springkussens en limonade-koeien
Je hoeft je op Koningsdag echt geen moment te vervelen. Naast alle geplande activiteiten kun je de gehele dag genieten van de springkussens en voor de allerkleinsten de koe waar je zelf limonade kunt melken. De eyecatcher deze dag is de gigantische klimwand waar je mag proberen de top te bereiken. Jong en oud van harte welkom. Let op! Alleen te betreden met sportschoenen en beklimbaar tot 15:00 uur.

10:00 - 12:00 uur: Wafelverkoop
Korfbalvereniging ESDO zal traditiegetrouw de welbekende wafels verkopen op het feestterrein. Vers gebakken in de kantine, op een steenworp afstand van het terrein. Wafels gemaakt met heerlijke ingrediënten en kakelverse melk van Kockeneze koeien! Per stuk en in grotere aantallen te verkrijgen.

10:00 - 15:00 uur: Vrijmarkt
Het is vanaf 10:00 uur mogelijk tweedehands spullen, zelfgemaakte artikelen en handelswaar te verkopen op het eerste deel van de Sportweg. Iedereen kan aan deze activiteit deelnemen. Vooraf opgeven is niet nodig. Belangrijk! De markt is bedoeld voor particuliere verkoop en eventueel lokale/regionale middenstand. Grote kra

10:30 - 12:30 uur: Knutselworkshops voor de kids
Handjes uit de mouwen! Voor de basisschooljeugd zullen we ook dit jaar weer leuke knutselworkshops organiseren. Wat gaan we dit jaar maken? Onze creatieve vrijwilligers zullen jullie weer gaan verrassen. Lekker knippen, plakken, knutselen en rommelen… Kids kunnen zich ter plekke inschrijven.

17:30 - 18:00 uur: Wedstrijd frikandellen eten
Voor de waaghalzen en lekkere eters, een frikandellen-eetwedstrijd op het plein. Maximaal 6 deelnemers nemen het tegen elkaar op. Inschrijving en selectie van de deelnemers vindt kort voor de start van de wedstrijd plaats.

Tot 22:00 uur live muziek, dans, vertier en gezelligheid op het feestterrein
Vanaf 13:00 uur zal de volumeknop wat verder opengedraaid worden. Het wordt één groot feest op de Sportweg. Dansshows, live optredens, muziek van onze huis-DJ Axel, vertier en gezelligheid op het feestterrein. Je hoeft je geen moment te vervelen! Natuurlijk is er een hapje en een drankje te verkrijgen.
Let op! De bar sluit om 22:00 uur. Er worden geen alcoholische dranken verstrekt aan personen onder de 18 jaar. Houd er rekening mee dat er om legitimatie gevraagd kan worden.

Kijk voor het volledige programma in de bijlage

Documenten

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES