Dominant VV Maarssen VR1 heerst in Geffen

woensdag 17 april 2019 10.36 uur | laatst gewijzigd: woensdag 17 april 2019 11.44 uur | auteur: VV Maarssen

Er staat na de winterstop geen maat op VV Maarssen VR1. Sinds de terugkeer van captain Lianne Grin zijn alle puzzelstukjes weer in elkaar gevallen en heerst de ploeg als vanouds. Zondagmiddag in Geffen werd Nooit Gedacht met 0-3 van de mat geveegd. En daar mocht de thuisploeg de handen mee dichtknijpen, want met een beetje meer precisie in de afronding waren de dubbele cijfers weer gehaald.

Het betekende de zesde overwinning in zeven wedstrijden na de winterstop en een verdere versteviging van de tweede plaats. De concurrentie staat nu op acht punten, met nog vier wedstrijden te gaan.

Na de 11-klapper van vorige week tegen Buitenveldert moest Maarssen het zondag opnemen tegen de nummer vier op de ranglijst, Nooit Gedacht. Een ploeg waartegen de heenwedstrijd in Maarssen met 2-3 verloren werd. Tijd voor revanche dus! Coach Van Dijk startte met één wijziging in de basis tov vorige week. Cynthia Buis kreeg de voorkeur rechts voorin boven Laura van Beek.

VV Maarssen startte geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. Nooit Gedacht werd goed afgejaagd en grossierde daardoor in balverlies. De positiewisselingen bij Maarssen waren weer een lust voor het oog, maar helaas ontbrak het aan zuiverheid in de eindpass en in de afronding. Het duurde daardoor tot de 34e minuut eerdat Maarssen op voorsprong kwam. Een corner werd door Cynthia Buis kort genomen op Linda vder Meijden, die vervolgens de bal voor haar rechter legde en hem van buiten de 16 snoeihard in de kruising schoot: 0-1! Maarssen legde tot de rust nog een paar fraaie aanvallen op de mat, maar zag een inzet van Lianne Grin voorlangs gaan evenals een voorzet van Linda vder Meijden die te hard was waardoor hij aan twee vrije speelsters voor het doel voorbij ging.

De Maarssen-vrouwen gingen in de tweede helft op dezelfde voet verder en creëerden kans op kans. In de 63e minuut volgde de beloning. Een inworp links voorin belandde bij Lianne Grin, die hem goed aflegde op Linda van der Meijden. Vanaf randje 16 plaatste ze hem perfect in de verre hoek (0-2).
In de 74e minuut was wederom een ingooi de inleiding tot de 0-3. Dit keer was het Marieke Baas die met een fraaie voetbeweging Lianne Grin voor de keepster zette. Lianne rondde hem vervolgens op identieke wijze af als Linda, al was deze inzet van iets dichterbij: 0-3! In het laatste kwartier kreeg Maarssen nog goede kansen via Marieke Baas, Bibi Bus en Sarina Pua, maar de bal wou er niet meer in. Eindstand derhalve: 0-3.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES