Jesse de Haan (16) debuteert in OSM '75 Zaterdag 1

woensdag 17 april 2019 23.21 uur | laatst gewijzigd: donderdag 18 april 2019 08.53 uur | auteur: Erwin Wildschut

OSM75 staat bekend om het opleiden van haar eigen keepers. Al vele (tientalle) jaren staat er in het doel van het vlaggenschip van de vereniging een eigen opgeleidde keeper.

Dit geldt ook voor de huidige 1e en 2e keeper  Richard en Joshua. Naast deze twee keepers dient het volgende keeperstalent zich al weer aan. Jesse de Haan, keeper van JO-17, traint om die reden inmiddels op de maandagavonden dan ook al mee met de selectiekeepers. Onder begeleiding van keeperstrainer en voormalig eerste elftal keeper Paul van den Bosch, wordt Jesse opgeleid om de concurrentie aan te kunnen gaan met de gevestigde orde. 

Met tomeloze inzet, aanstekelijk fanatisme en de bereidheid om te willen leren zijn de stappen die Jesse maakt ook opgevallen bij de tijdelijke nieuwe hoofdtrainer van OSM'75, Leroy van Doleweerd. Om die reden kreeg Jesse deze week bij de oefenwedstrijd van OSM 1 de gelegenheid om zich ook in een wedstrijd met de 'grote mannen' te laten zien. En dat deed hij! Met enkele uitstekende reddingen toonde Jesse zijn talent. Trainer Leroy: ' Met zijn 16 jaar heeft hij zich als een volwaardig keeper op het hoogste clubniveau laten zien. Een uitzonderlijke prestatie waar we oprecht trots op zijn'. 

Ook voor de komende jaren lijkt de traditie van goede, eigen opgeleide, keepers dus verzekerd. Of en hoe snel Jesse de strijd om de eerste plek in de pikorde van de selelctie wint hangt van meerdere factoren af. Paul van den Bosch: ' Het is aan Jesse zich zo door te ontwikkelen, en daar help ik hem graag bij. Maar ook Richard en Joshua zijn prima keepers en staan niet stil. Uiteindelijk maken ze zo elkaar beter, en dat is waar het om gaat'.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES