AH’78 tegen OSM: handhaving 3e klasse een feit

zondag 21 april 2019 16.32 uur | laatst gewijzigd: maandag 22 april 2019 10.52 uur | auteur: Erwin Wildschut
  • Foto: RENE VAN DIJK
  • Foto: RENE VAN DIJK

Op 20 april 2019 moest OSM’75 aantreden tegen AH’78 in het stadspark in Huizen, op het slechtste veld van de competitie. OSM is gewend aan een mooi glad veld, terwijl AH bekend is met het harde knollenveld, waar de madeliefjes en vooral de paardenbloemen welig tieren. AH heeft derhalve best voordeel van dit thuisveld.

De afgelopen weken heeft OSM prima zaken gedaan in de competitie en vooraf was het de vraag of OSM deze zegereeks zou kunnen voortzetten. OSM heeft de eerste helft duidelijk problemen met het veld, maar ook de opdrachten die Leroy en Stefan hebben meegegeven worden niet uitgevoerd. AH kon ook geen vuist maken, waardoor het grote aantal meegereisde supporters meer van het mooie weer dan van het geboden spel konden genieten.

Desondanks kwam OSM, via een door Ramon benutte penalty, op voorsprong. Lang kon OSM echter niet van deze voorsprong genieten. Doordat niet iedereen van OSM even scherp was, kon AH tweemaal gevaarlijk doorkomen en scoren, waardoor met een ruststand van 2-1 de kleedkamer werd opgezocht.

Leroy heeft in de rust de jongens duidelijk toegesproken, hetgeen tot gevolg had dat OSM veel beter na de rust speelde dan voor de rust. Na ruim een uur spelen geeft de scheidsrechter OSM weer een penalty, na een handsbal van een speler van AH. Ramon weet ook deze kans in een doelpunt om te zetten, door de keeper de verkeerde hoek in te sturen. Hiermee staat de stand weer gelijk met nog ruim een halfuur te gaan. OSM bleef na deze gelijkmaker vol voor de overwinning gaan en een kwartier voor tijd wist Enrique met een mooie hakbal alles en iedereen te verassen en de 2-3 te scoren.

AH zet in het laatste kwartier alles op alles om nog de punten thuis te houden, maar met veel kunst en vliegwerk weet OSM, AH van scoren af te houden en de punten mee naar Maarsenbroek te nemen. Omdat Kockengen haar wedstrijd tegen Desto verloor, staat OSM met 3 wedstrijden te gaan 10 punten voor op Kockengen. Hiermee heeft OSM zich veilig gespeeld en speelt ook volgend jaar weer in de derde klasse.

Opstelling: Richard, Stan, Pascal, Justin, Jelle (Enrique), Ramon, Morris (Peter), Megarvio (Baris), Jim, Roy, Yvan.

Wissel Jesse, grens: Henri

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES