Bruidspaar Fokker-Wismeijer uit Nigtevecht 60 jaar getrouwd

dinsdag 23 april 2019 19.02 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 23 april 2019 20.27 uur | auteur: Ria Poot

Kees en Map Fokker-Wismeijer noemen het geheim van een goed huwelijk dat je goed naar elkaar luistert en elkaar ook de nodige vrijheid geeft. Ze waren tweede Paasdag 60 jaar getrouwd en een dag later kwam burgemeester Yvonne van Mastrigt het bruidspaar feliciteren

Kees Fokker moest op een dag naar een bruiloft en zocht een bruidsmeisje om met hem mee te gaan. Dat was Map Wismeijer. Toen ze elkaar leerden kennen was Map 18 en Kees 22. Ze hadden 5 jaar verkering en toen ging het aloude gezegde weer op:  van een bruiloft komt en bruiloft. Kees Fokker is een echte Nigtevechter en zijn vrouw Map komt uit Kockengen. Het bruidspaar heeft 1 zoon en 2 dochters, 4 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Kees Fokker heeft in zijn werkzame leven verschillende beroepen gehad: eerst werkte hij 6 jaar als veevoerbezorger, daarna als sloot- en baggerman, vervolgens werd hij aannemer en totdat hij met de VUT ging heeft hij bij de PEM (Energiebedrijf) in Bussum gewerkt. Map Fokker-Wismeijer werkte als schoonmaakster bij particulieren, maar ook bij het postkantoor in Nigtevecht en bij de Rabobank.

Bij het bruidspaar geldt: aan hobby's geen gebrek. Alhoewel dat nu helaas iets minder gaat, houdt Kees van tuinieren. Map houdt zich graag bezig met naaiwerk, breien en puzzelen. In de vakanties trok het gezin Fokker er ruim 30 jaar op uit met de vouwwagen en later met de caravan. Toen de kinderen het huis uit waren ging het bruidspaar naar boerencampings. Op televisie kijken ze veel naar programma’s van omroep Max, maar ook naar Droomhuis gezocht en Opgelicht.

Het diamanten huwelijk wordt nog gevierd in het dorpshuis van Nigtevecht.

Foto met dank aan Edel van Slooten (gemeente Stichtse Vcht)

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES