Jonge zwaantjes in Maarssenbroek

donderdag 25 april 2019 16.40 uur | laatst gewijzigd: donderdag 25 april 2019 17.57 uur | auteur: Ria Poot

In de vijver bij de Maarssenbroekse wijk Zebraspoor zwemmen zeven kleine zwaantjes. Buurtbewoners hebben de pulletjes pas deze week voor het eerst gezien. Naast dit blijde nieuws over de zwaantjes is er ook verdrietig nieuws, want vader zwaan lag een paar weken geleden dood op het fietspad naast de vijver.

Een buurtbewoonster uit Zebraspoor heeft het allemaal van dichtbij meegemaakt. Zij waarschuwde de dierenbescherming bij de vondst van de dode zwaan. Op hun advies kocht ze een zak voer voor watervogels en gooide elke dag balletjes voer naar de broedende moeder zwaan. 'Gisteren (woensdag 24 april- red) ging ik bij haar kijken en toen blies ze naar me', vertelt de buurtbewoonster. 'En toen ontdekte ik de kleintjes, ze zijn echt nog heel jong.'

Nu moeder zwaan met haar kroost te water kan gaan, kan ze ook weer voor zich zelf zorgen en voedsel zoeken. Het is een vertederend gezicht zo'n statige zwaan met een hele rits pulletjes achter zich aan. Nu bekend is dat ze een alleenstaande moeder is, verdient ze ons aller respect en de rust om haar kroost te verzorgen. De omwonenden van de vijver houden het jonge gezin goed in de gaten.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES