3000 eenden drijven naar Evert Stok-brug

maandag 29 april 2019 10.59 uur | laatst gewijzigd: maandag 29 april 2019 22.34 uur | auteur: Lions Club Maarssen

Het was een frisse, buiige, maar bij tijd en wijle ook zonnige Koningsdag.Om 14.30 uur gingen 3000 eenden te water, vanuit de grote schep van een kraanwagen langs de Herengracht in het hart van Maarssen-dorp.

Het spektakel werd waargenomen door enkele honderden toeschouwers, die zagen dat de gele eenden met blauwe helmpjes na hun plons met mooie patronen in het water uit elkaar dreven, maar daarna langs de fuiken stroomopwaarts – voortgedreven door wat wind en enige stroming – richting de Evert Stokbrug gingen. De gekleurde fuiken hielden het grote gezelschap mooi bij elkaar.

Op de vrijmarkt ’s ochtends zijn tot 14.20 uur nog zo’n 1600 eenden verkocht, waarmee het totaal aantal verkochte eenden op ruim 5000 eenden is gekomen, hoger dan vorig jaar. Dit aantal is goed voor een netto-opbrengst van circa 12.000 euro (inclusief de extra bijdrage van 50% van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK – www.nsgk.nl ).

Deze opbrengst is bestemd voor Sailwise, de organisatie die zich inzet voor meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten voor mensen met een beperking (www.sailwise.nl). Dat gebeurt onder meer op het eiland Robinson Crusoë in de Loosdrechtse Plassen.

Wethouder Hetty Veeneklaas, Menne Scherpenzeel (directeur van Sailwise), Matty Beens (van NSGK), vergezeld van enkele vrijwilligers en klanten waren aanwezig bij de bekendmaking van de opbrengst en de overhandiging van de cheque.

Op de winnende nummers zijn 22 prijzen uitgekeerd. Alle winnaars zijn hierover al geïnformeerd, enkele van hen konden hun prijs direct al in ontvangst nemen. Zie ook de website www.badeendrace.nl

Lions Club Maarssen dankt iedereen, waaronder ook de sponsors, voor hun deelname en medewerking aan deze zesde, wederom succesvolle badeendrace. Het is nu al zeker, dat de badeendrace ook in 2020 een vervolg krijgt.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES