Jonge filmmakers maken documentaire over (ex)-daklozenband Roofless

maandag 29 april 2019 17.50 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 30 april 2019 00.33 uur | auteur: Anouk de Groot

Jonge filmmakers maken documentaire over (ex)-daklozenband Roofless De Utrechtse jonge filmmakers Danny Vos en Anouk de Groot zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest met de productie van hun eerste documentaire. De documentaire vertelt het verhaal van de daklozenband Roofless, welke bestaat uit daklozen, ex-daklozen en begeleiders van het Leger des Heils.

In de 20 minuten durende documentaire komt naar voren hoe de rock- en bluesband de verschillende bandleden hoop op toekomst heeft gegeven en er zelfs voor gezorgd heeft dat ze van de straten zijn.

De documentaire gaat 15 en 16 juni in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht in première, maar voor die tijd moet er nog een hoop gebeuren. Zo moet er ruim 2400 euro worden opgehaald om de documentaire te kunnen realiseren. Het bedrag zal onder andere worden besteed aan de final editor, camera-assistentie, kleurcorrector, geluidscorrectie en de camera apparatuur zelf.

Het project loopt bijna ten einde en de filmmakers kunnen elke vorm van steun gebruiken. Wanneer u een steentje wilt bijdrage of gewoon meer wilt weten over het project kunt via de volgende link de crowdfundpagina bekijken: https://cinecrowd.com/nl/roofless

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES