Regionieuws: Duizenden Utrechters dankzij U-pas naar Movie Park Germany

dinsdag 30 april 2019 09.13 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 30 april 2019 10.18 uur | auteur: Persbericht U-Pas
  • Foto: Jan de Groen

Na de succesvolle trip naar de Efteling afgelopen jaar, brachten vandaag 1.500 opgetogen Utrechters een dagbezoek aan het attractiepark Movie Park Germany in Bottrop, Duitsland. Het uitje is een speciale actie van de U-pas, een gratis pas voor mensen met een laag inkomen uit Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Op de U-pas staat een persoonlijk tegoed voor sportieve en culturele activiteiten, cursussen, bioscoop, dagtochten, wellness en openbaar vervoer.

Naast het reguliere aanbod organiseert het U-pasbureau regelmatig een speciale actie. Utrechtse gezinnen die zich een dergelijk uitje normaliter niet kunnen veroorloven, kregen ditmaal dankzij de U-pas de kans om voor €15 per persoon een bezoek te brengen aan het populaire Duitse attractiepark. Ook het vervoer is bij de prijs inbegrepen.

Enthousiaste reacties
Het bezoek van vandaag was de eerste van de drie dagtrips die het U-pasbureau organiseert. In totaal meldden al bijna drieduizend pashouders zich aan voor een van de drie data. De actie werd door de Utrechtse gezinnen met open armen ontvangen. Op sociale media postten verschillende U-pashouders enthousiaste reacties.

De gezinnen vertrokken vanochtend vroeg met 24 bussen van vervoerder Brabant Express vanaf de opstapplaatsen in P+R Westraven, P+R Papendorp, NS Lunetten Noord, Zuilen, Stadion Galgenwaard en Vechtse Banen in Utrecht Overvecht.

Tineke Schouten
Bij de Vechtse Banen werden de U-pashouders uitgezwaaid door cabaretière en U-pas ambassadrice Tineke Schouten: “Ik vond het bezoek aan de Efteling vorig jaar een regelrecht succes. Het is fantastisch dat er dit jaar weer een soortgelijk uitstapje wordt gehouden en dat er zo veel Utrechtse gezinnen, die dat normaal moeilijk kunnen betalen, naar Movie Park Germany kunnen.”

De volgende bezoeken aan Movie Park Germany zijn op 30 mei en 29 juni. Voor beide data zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar. U-pashouders kunnen reserveren via de U-pas website www.u-pas.nl/aanbod en in de zoekfunctie kiezen voor ‘Movie Park’ (vol is vol).

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES