Jeugd stroomt door naar mannenselectie VV Maarssen

vrijdag 03 mei 2019 13.46 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 03 mei 2019 14.48 uur | auteur: VV Maarssen

Er breken spannende weken aan voor de mannen van VV Maarssen. Met nog drie speelrondes voor de boeg staan de JO19-1, het tweede selectieteam en het eerste elftal van VV Maarssen bovenaan. In het meest gunstige geval spelen de beide selectieteams volgend jaar in de (reserve) 2e klasse van het zaterdagvoetbal. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Terwijl de teams zich concentreren op de belangrijke competitiewedstrijden, wordt achter de schermen hard gewerkt aan het samenstellen van twee selectieteams die ook in de tweede klasse weer goed voor de dag kunnen komen. Ook moet het vertrek opgevangen worden van spelers die ervoor kiezen elders lager te gaan spelen. Alleen Arnoud Schonis kiest op dit moment voor een stap naar een hoger niveau en vertrekt naar Argon.

Naast de komst van een aantal versterkingen van buitenaf heeft VV Maarssen ingezet op de doorstroming van de eigen jeugd. Diverse spelers hebben inmiddels hun debuut gemaakt in het eerste en het tweede elftal en sinds de winterstop zijn alle spelers uit de JO19-1 en JO19-2 uitgenodigd om met de selectie mee te trainen. Hiermee konden de jeugdspelers vast wennen aan het seniorenniveau en konden de selectietrainers een goede indruk krijgen van het aanwezige talent.

Op dit moment is bekend dat drie spelers uit de jeugd deel uit gaan maken van de eerste selectie. Naast keeper Shane van Santen zijn dit Guillermo Rosalia en Daimios Damkalis. Alledrie hebben ze reeds hun debuut gemaakt in het eerste. Joeri de Caes, Cas van Mildert en Yorick de Haas zijn uitgenodigd om de gehele voorbereiding aan te sluiten bij de selectie en ook zij krijgen de kans zich te bewijzen bij het eerste en het tweede. Met een aantal jeugdspelers wordt nog gesproken. Daarnaast heeft een aantal jeugdspelers aangegeven geen ambitie te hebben om voor het eerste of tweede te gaan spelen en met hen is de senioren commissie in gesprek om een derde elftal te formeren.

De kern van zowel het eerste als het tweede zaterdagteam van VV Maarssen blijft intact en wordt nu deels aangevuld met eigen jeugdspelers. In de komende periode zal ook bekend worden gemaakt welke versterkingen van buitenaf de selectieteams compleet maken. Deze week werd al bekend dat verdediger Loed Keizer (26) van Hercules overstapt naar VV Maarssen.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES