Radiozendamateurs PI4UTR wederom actief tijdens Nationale Molendagen bij de molen in Oud-Zuilen

zaterdag 04 mei 2019 19.40 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 04 mei 2019 19.23 uur | auteur: Secretaris VERON A08

Traditiegetrouw worden in het tweede weekend van mei de Nationale Molendagen gehouden. Ook dit jaar zijn er op 11 en 12 mei in Stichtse Vecht weer verschillende molens geopend voor het publiek. Evenals voorgaande jaren zal bij de Molen van de Polder Westbroek te Oud-Zuilen weer een groep radiozendamateurs neerstrijken.

Voor radiozendamateurs is het namelijk "Mills On The Air", kortweg MOTA. Dat betekent dat de zendamateurs een plek in of bij een molen opzoeken en daar radioverbindingen proberen te maken met andere zendamateurs die bij molens verblijven die dag. Bij de Molen van de Polder Westbroek te Oud-Zuilen zullen de radiozendamateurs van de VERON afdeling A08 hun zenders en antenne's wederom opbouwen. Met de roepletters PI4UTR zullen zij verbindingen maken via o.a. de korte golf. Met het maken van verbindingen kunnen radioamateurs zogenoemde Awards winnen, een certificaat dat je diverse molens hebt 'gewerkt'.

Dit is nu het 4e opvolgende jaar dat deze molen in Oud-Zuilen op de kaart wordt gezet i.c.m. de radiohobby. Molenaar Daan Ottevanger is altijd zeer enthousiast over de komst van de radioamateurs en geeft hen graag de gelegenheid om hun hobby uit te voeren. 

Wilt u kennismaken met de hobby die amateurradio heet, of gewoon de molen bezichtigen? U bent van harte welkom op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 17.00 uur. De molen draait, maalt en is open. U kunt een rondleiding krijgen van de molenaar en er is koffie/thee en limonade! Het bezoek adres is Nedereindsevaart 3, 3611 AV, Oud-Zuilen. Bij voorkeur bezoekt u de molen per fiets. Op zondag 12 mei is de molen op dezelfde tijden open, maar dan zijn er geen zendamateurs.

Foto's: VERON A08 / www.pi4utr.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES