Kasteel Loenersloot: Muziek en activiteiten op 2e Pinksterdag

dinsdag 07 mei 2019 09.31 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 07 mei 2019 10.35 uur | auteur: Kasteel Loenersloot

Op maandag 10 juni is Kasteel Loenersloot in het gelijknamige dorp op de jaarlijkse Dag van het Kasteel te bezichtigen. Bezoekers zijn van harte welkom om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur. Elk uur hebben bezoekers 55 minuten de tijd om vele ruimten, waaronder de prachtige bel-etage, de grote zolder en de toren te bekijken. En er is verder in en om het kasteel veel te doen!

Reserveren
De toegangsprijs is € 3,00 voor beschermers (leden) van Utrechts Landschap en € 6,00 voor niet-beschermers. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Men kan reserveren via de website: www.utrechtslandschap.nl  (zie Agenda bij Excursies en Activiteiten).  U kiest daarvoor één van de hierboven aangegeven uren. Men kan zich ook op de dag zelf bij de tent (kassa) op de oprijlaan aanmelden.  Daar kan alleen gepind worden. 

Parkrondleiding
Om 12.00, 14.00 en 16.00 uur is er een parkrondleiding.  Die parkrondleiding is gratis, maar reserveert  u  a.u.b. Kinderen kunnen in het park blikgooien, steltlopen e.d.  En in de kluizenaarshut …..

In het kasteel
In het slot, beheerd door Utrechts Landschap,  zijn op die 10e juni fraaie prenten  van o.a. het  vroegere kasteel tentoongesteld.  Elk uur worden video’s vertoond. Eén betreft  de laatste kleurrijke bewoonster , barones Van Nagell -Martini Buys. Kinderen kunnen zich onder meer bij het kasteel laten schminken.

Elk uur miniconcerten: op de tafelpiano én met harp, fluit en zangeres
Een 18e-eeuws duo vertolkt elk uur op de onlangs geheel gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829 werken van bekende componisten.  Elk uur is er daarnaast een mini-concert met harp en fluit. Ook geeft een zangeres elk uur een presentatie. En …. er wordt die dag adellijk bezoek  verwacht.  

Informatie over het kasteel
Op www.kasteelloenersloot.nl staat veel informatie over het fraai gerestaureerde 13e-eeuwse kasteel, dat na de grote verbouwing  250 jaar terug in 18e-eeuwse stijl is ingericht maar zijn middeleeuwse kenmerken als slotgracht, stokoude toren, dikke muren en kloostermoppen behouden heeft.  Er staat op die site ook informatie over het prachtige park.

Horeca, parkeren
Op de oprijlaan is voor deze dag een horecagelegenheid ingericht.  Parkeren kan op de met lichtgroene borden aangegeven speciale kasteel-parkeerplaats.  Medewerkers wijzen de weg.  Welkom op 10 juni! 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES