VV Maarssen VR1 dichtbij play-offs na winst op Trekvogels

woensdag 08 mei 2019 10.35 uur | laatst gewijzigd: woensdag 08 mei 2019 11.42 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft zondagmiddag met 3-0 gewonnen van Trekvogels. Door de overwinning staat Maarssen nu acht punten los van de nummer drie en heeft het uit de resterende drie wedstrijden nog maar een punt nodig om de tweede plaats veilig te stellen en hiermee deelname aan de play-offs.

Na een weekendje vrij mochten de dames op Bevrijdingsdag weer aan de bak. Tegenstander was de nummer vier op de ranglijst, Trekvogels. Een ploeg waartegen de heenwedstrijd in Nijmegen met 4-1 verloren ging. Tijd voor revanche dus! Dat moest dan gebeuren zonder spits Tanja van Gog. Zij ging tijdens de laatste training finaal door haar enkel en mist het restant van het seizoen.

Ook geen Lianne Grin en Sharona Abels vandaag. Beiden waren licht geblesseerd. Hun plekken in de basis werden ingenomen door Bibi Bus, Laura van Beek en de weer herstelde Anne Vroege. Nadat coach Marcel van Dijk de ploeg had geïnspireerd met een vlammende speech in de kleedkamer, spoot Maarssen uit de startblokken. Binnen een minuut werd de eerste kans genoteerd via Marieke Baas, maar haar schot werd goed gepakt door de keepster.

Maarssen bleef Trekvogels daarna opjagen op de eigen helft en gaf ze geen moment de tijd om op adem te komen. Iedere tweede bal was voor Maarssen en de bezoekers kwamen niet van de eigen helft af. Centrale verdedigster Nico Schat dribbelde richting middenveld, zag Marieke Baas vertrekken en bediende haar op maat met een fantastische lange bal. De bal stuiterde nog een keer op in het strafschopgebied, waarna Marieke uitstekend timide en de bal net over de uit haar doel gekomen keepster kon koppen: 1-0.

Na deze uitstekende eerste twintig minuten vlakte het spel van Maarssen iets af, al bleef het heer en meester op het veld. Op slag van rust volgde toch de verdiende 2-0. Captain Nikita Theteroglou nam een ingooi rechtsvoorin en kreeg de bal via via weer terug. Ze bedacht zich geen moment en gaf de bal snaarstrak voor. Marieke Baas hoefde er bij de tweede paal alleen maar tegenaan te lopen en noteerde haar tweede van de middag.

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. Een dominant Maarssen, zonder heel veel kansen te creëren. De derde goal volgde in de 69e minuut. Invalster Cynthia Buis nam een zelf versierde vrije trap. Ook deze bal was strak. Linda van der Meijden maakte hem vervolgens perfect af door hem volley uit de lucht snoeihard in de linkerhoek te schieten: 3-0.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES