Kademuur Schippersgracht niet veilig genoeg voor gemotoriseerd verkeer - tijdelijke afsluiting

donderdag 09 mei 2019 17.15 uur | laatst gewijzigd: donderdag 09 mei 2019 18.22 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

De gemeente heeft onlangs een inspectie uitgevoerd om de constructie van de kademuur in beeld te brengen. Naar aanleiding van deze inspectie is gebleken dat de constructie van de kademuur niet veilig genoeg is voor gemotoriseerd verkeer en deels aan vervanging (reconstructie) toe is. Voor de veiligheid van de weggebruikers wordt daarom per direct de gehele Schippersgracht tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het weggedeelte vanaf de entree bij de Breedstraat tot en met huisnummer 23 tot aan de Wilhelminaweg. Donderdagavond 9 mei 2019 rond 21.00 uur wordt eerst de oostzijde - kruising Breedteweg met Schippersgracht – afgesloten en een omleiding opgesteld. Vrijdagochtend 10 mei 2019 wordt Schippersgracht ten hoogte van huisnummer 23 ook afgesloten en het verkeer omgeleid. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid. Voor fietsers en voetgangers geldt deze afsluiting niet.

Omwonenden en bedrijven
De direct omwonenden en bedrijven aan de Schippersgracht zijn per brief geïnformeerd over de situatie. Zij worden verzocht hun auto elders te parkeren en de Schippersgracht geheel vrij te houden van motorvoertuigen. Daarnaast zijn de bewoners verzocht hun huisafval buiten de afzetting te zetten op een plek waar andere weggebruikers hiervan geen hinder ondervinden. Ook is hen gevraagd om hun bootjes alvast elders aan te meren. Dit bespoedigt de start van de voorbereiding van de werkzaamheden om tijdelijke maatregelen in gang te zetten. De woningen en bedrijven blijven per fiets en voet bereikbaar.

Tijdelijke maatregelen
De gemeente treft zo spoedig als mogelijk tijdelijke maatregelen om de kademuur te ondersteunen. waarna de afzetting wordt verwijderd en de Schippersgracht weer wordt opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. Vervolgens kan de gemeente de reconstructie van de kademuur voorbereiden.

Voor vragen, kunnen bewoners contact opnemen met het telefonisch informatiecentrum van de gemeente, bereikbaar op 0346 254000. De gemeente organiseert volgende week een informatieavond waar omwonenden terecht kunnen voor vragen. Verder zijn ook de hulpdiensten geïnformeerd.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES