Van Mastrigt niet beschikbaar voor vacature burgemeester - Procedure invulling vacture opgestart

maandag 13 mei 2019 18.26 uur | laatst gewijzigd: maandag 13 mei 2019 19.31 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

De voorbereidingen voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht zijn begonnen. De Commissaris van de Koning, Hans Oosters heeft dit afgesproken met de fractievoorzitters. Huidig waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft laten weten niet beschikbaar te zijn als kandidaat voor de vacature.

Tot aan de zomer wordt gewerkt aan de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Daarbij wordt ook de inwoners van Stichtse Vecht om input gevraagd. De gemeenteraad zal naar verwachting na de zomer het definitieve profiel aanbieden aan de commissaris van de Koning. De minister van Binnenlandse zaken zal vervolgens de vacature openstellen. De procedure duurt dan zes tot acht maanden. 

De vacature voor een nieuwe burgemeester is ontstaan door het overlijden van burgemeester Marc Witteman. Sinds de zomer 2018 is Yvonne van Mastrigt in functie als waarnemend burgemeester. Zij heeft laten weten niet beschikbaar te zijn als kandidaat voor de vacature. De redenen hiervoor liggen met name in de privé-sfeer.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES