De Bibliotheek geeft lezers nieuwe inspiratie

maandag 13 mei 2019 18.32 uur | laatst gewijzigd: maandag 13 mei 2019 19.35 uur | auteur: Bibliotheek AVV

Op zoek naar een mooi boek? De Bibliotheek helpt je bij het vinden van een geschikt boek, e-book of luisterboek. We hebben nieuwe webpagina’s met leestips ontwikkeld, waarmee je per genre digitaal door de collectie kunt snuffelen. Want de Bibliotheek heeft een schat aan boeken, tijdschriften, dvd’s, cd’s en luisterboeken.

De Bibliotheek AVV heeft samen met 13 andere bibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek leestippagina’s ontwikkeld. De bibliotheken willen hiermee de veelzijdigheid van de lokale collectie onder de aandacht brengen. Ook hopen we hiermee mensen te verleiden eens een onbekender boek te kiezen en nieuwe inspiratie op te doen. De leestippagina’s voor volwassenen zijn sinds februari online en behoren nu al tot de top meest bezochte webpagina’s van de Bibliotheek. De leestips zijn te vinden op: www.bibliotheekavv.nl/collectie

Tips per genre
De nieuwe webpagina’s zijn onderverdeeld in genres zoals Literatuur, Spiritualiteit & Filosofie, Romantiek, Sport, Natuur & Dieren of Reizen & Vrije tijd. Op iedere genrepagina kan je doorklikken naar een aantal subgenres. De pagina Spanning bevat bijvoorbeeld een onderverdeling in Literaire thrillers, Detectives en True Crime. Per genre wordt een aantal nieuwe aanwinsten getoond. Ook staat er telkens een ‘Boek van de maand’ centraal.

Nooit meer keuzestress
Mirjam Salzmann, communicatiemedewerker van de Bibliotheek, is redacteur van de genrepagina over Reizen & Vrije tijd. Samen met collega’s selecteert zij elke maand een aantal titels waarvan ze vinden dat ze een groot publiek verdienen. “De rijkdom aan materialen bij de bibliotheek kan wel eens keuzestress veroorzaken. Daarom zetten we op de pagina’s met leestips maandelijks een deel van onze collectie in de schijnwerpers. En dat op een visueel aantrekkelijke én overzichtelijke manier. We hopen hiermee de keuze voor een volgend boek makkelijker te maken.”

Eenvoudig reserveren
Heb je een leuk boek gevonden? Dan kun je de titel met één druk op de knop reserveren. Dit geldt ook voor de pagina’s met leestips voor jeugd en jongeren.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES