VV Maarssen 1 kampioen van de derde klasse

dinsdag 14 mei 2019 10.20 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 14 mei 2019 11.37 uur | auteur: VV Maarssen

Als absolute favoriet aan de competitie beginnen, met twee concurrenten die de strijd maar niet op willen geven en dan op drie wedstrijden voor het einde toch de felbegeerde titel in de wacht slepen.

Een meer dan knappe prestatie van de mannen van Marco van der Meer, Herman Jansen en Etienne Kelders. Een week eerder dan verwacht promoveert VV Maarssen promoveert voor het eerst in haar bestaan naar de 2de klasse van het zaterdagvoetbal.

Ook in de wedstrijd van zaterdag tegen Buitenboys was VV Maarssen weer uitstekend bestand tegen de druk. Na een gelijkopgaande eerste 20 minuten was het Wesley Suister die een sterke actie afrondde en de 0-1 scoorde. Daarna kwam VV Maarssen steeds beter in haar spel en was met name het positiespel van een zeer hoog niveau. Tegenstander Buitenboys bestreed VV Maarssen met open vizier, maar na 45 minuten was de weerstand gebroken en liep Maarssen door drie goals van Jesse Witlox uit naar een ruime overwinning. Tussendoor schoot topscorer Sven van Vuuren het honderdste (!) doelpunt van deze competitie binnen en ook dit geeft aan dat er op VV Maarssen dit seizoen geen maat staat.

VV Maarssen bestaat ruim 90 jaar en voetbalde ongeveer 30 jaar geleden twee seizoenen in de tweede klasse, maar dat was op zondag. Daarna was het lang halen en brengen met de mannenselecties en meestal werd de vierde en de derde klasse zo ongeveer om het seizoen afgewisseld. Nu hoopt VV Maarssen door te kunnen pakken en vanuit de 2de klasse een betere springplank te creëren voor spelers die opgeleid zijn bij de eigen vereniging. Komend seizoen schuiven vier spelers uit de JO19-1 door naar de mannenselectie en lopen er nog eens drie spelers stage gedurende de gehele voorbereiding. Aangevuld met de huidige kern en een aantal versterkingen van buitenaf, moet VV Maarssen ook volgend seizoen mee kunnen draaien in de 2de klasse. Omdat ook het tweede elftal kampioen is geworden, ontstaat ook hier een prima niveau voor jeugdspelers die zich via dit team kunnen ontwikkelen tot eerste elftalspeler van VV Maarssen.

Het kampioenschap zat er al aan te komen, maar dat het in de wedstrijd bij Buitenboys in Almere al gebeurde was te danken aan buurman OSM. Zij elimineerde de laatste concurrent van VV Maarssen (FC Hilversum) door op eigen veld met 3-0 te winnen. Omdat de wedstrijd van VV Maarssen ook nog eens 45 minuten later begon dan de andere wedstrijden, werd gedurende de tweede helft al duidelijk dat Maarssen kampioen zou worden. Na het laatste fluitsignaal ontstond dan ook een spontaan feestje op het veld en in de kleedkamer en ook de terugreis in de bus met de meegereisde supporters werd de feeststemming opgevoerd. Teruggekomen in het clubhuis van VV Maarssen kon men aansluiten bij de feestvreugde van het tweede team, dat voor het tweede achtereenvolgende jaar de titel pakte en het vierde team dat ook kampioen werd op deze dag. Met het JO-19-1 team dat volgende week het kampioenschap kan behalen en de Vrouwen 1 die spelen om promotie naar de Topklasse, maakt VV Maarssen een sportief gezien historisch seizoen mee.

Aanstaande zaterdag speelt VV Maarssen 1 de laatste thuiswedstrijd tegen Olympia. Rondom deze kampioenswedstrijd wordt het officiële kampioenschap gevierd. De KNVB is aanwezig om de kampioensschaal uit te reiken en rondom en na afloop van de wedstrijd is er muziek en zijn er optredens van artiesten. Iedereen is van harte welkom om dit Maarssen-feest mee te vieren. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES