Eigenbijdrage Groen Links: Wethouder Ruimtelijke Ordening Van Dort heeft integer gehandeld

dinsdag 14 mei 2019 19.34 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 14 mei 2019 20.37 uur | auteur: Groen Links Stichtse Vecht

Sinds eind vorig jaar heeft Lokaal Liberaal tweemaal de integriteit van wethouder Van Dort aan de orde gesteld. Een lang en ingewikkeld verhaal kort samengevat: tweemaal heeft de burgemeester een onderzoek laten instellen, achtereenvolgens door prof. G. Minderman en door Capra Advocaten.

De ene uitkomst van die onderzoeken is dat het besluitvormingsproces in het college over een vergunningsaanvraag transparanter had gekund. De andere uitkomst is dat wethouder Van Dort volstrekt integer heeft gehandeld in deze procedure. GroenLinks is blij met deze heldere conclusie.

Tijdens de bespreking van het onderzoek door Capra Advocaten in de raadsvergadering van 7 mei jl. hebben de meeste partijen hun afkeuring uitgesproken over het handelen van Lokaal Liberaal in dit dossier gedurende de afgelopen maanden. Dat leek meer op het doelbewust beschadigen van de wethouder dan voort te komen uit ongerustheid over haar integriteit. GroenLinks heeft hier eerder haar zorgen over geuit. Na alle kritiek heeft Lokaal Liberaal excuses aangeboden.

Meteen in de openbaarheid treden met verdenkingen tegen de integriteit van een wethouder, zonder vooronderzoek, is bijzonder beschadigend voor de persoon in kwestie. Praktisch alle regionale media hebben op een of andere manier gemeld dat er een integriteitsonderzoek tegen wethouder Van Dort liep. Echter, een integriteitsonderzoek is mede op advies van Capra Advocaten nooit uitgevoerd, aangezien daar geen aanleiding voor was. Maar inmiddels is de persoonlijke schade wel aangericht.

Toch heeft deze periode vreemd genoeg voor Linda van Dort ook iets positiefs gebracht. “Ik wil graag iedereen danken voor de steun die ze mij in deze periode hebben gegeven. In de eerste plaats mijn gezin, waar het heel zwaar voor was. Daarnaast mijn collega’s in het college, raadsleden van coalitie- en oppositiepartijen, diverse ambtenaren en mensen op straat die ik soms niet eens kende. Dat heeft me veel goed gedaan. Ik hoop dat we nu weer verder kunnen met zaken die echt van politiek belang zijn, er is heel veel te doen! “

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES