VV Maarssen VR1 plaatst zich voor play-offs

woensdag 15 mei 2019 12.43 uur | laatst gewijzigd: woensdag 15 mei 2019 13.50 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de play-offs. Een 1-1 gelijkspel tegen Someren was hiervoor voldoende. In een eenzijdige wedstrijd waarin Maarssen heer en meester was maar kans op kans miste, was het uiteindelijk Marieke Baas die een kwartier voor tijd de bevrijdende 1-1 maakte.

Door dit gelijkspel is Maarssen - met nog twee speelronden te gaan - niet meer te achterhalen op de ranglijst. De ploeg eindigt als tweede achter kampioen Eldenia en mag na de reguliere competitie deelnemen aan de play-offs voor promotie naar de Topklasse.

In de wetenschap dat een gelijkspel genoeg was voor plaatsing voor de play-offs, reisde Maarssen af richting Someren. Daar moest coach Van Dijk het stellen zonder de basisspeelsters Tanja van Gog, Lianne Grin en Nico Schat. Het elftal moest hierdoor flink op de schop. Zo startte Linda van der Meijden vanaf het middenveld, stond Bibi Bus rechtsback en Lisanne de Weert centraal achterin. Voorin waren er basisplaatsen voor Cynthia Buis en Anne Vroege.

Ondanks al deze wijzigingen bepaalde Maarssen het spel. De thuisploeg wist zich geen raad met de vele positiewisselingen en kreeg de ene kans na de andere kans om de oren. Liefst zes keer dook er een Maarssen-speelster gevaarlijk op in het strafschopgebied, maar of de keepster redde of er zat op het laatste moment een been tussen of de bal verdween nipt langs het doel. Someren kon hier nagenoeg niks tegenover stellen. Eén keer werd de ploeg gevaarlijk uit een counter, maar keepster Van Impelen redde fraai.
Ondanks het gigantische veldoverwicht werd er niet gescoord voor de rust en zochten beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers op.

Direct na de rust kwam Someren - volkomen tegen de verhouding in - op 1-0 door een goal uit een corner. Maarssen raakte niet van de leg en ging door waar het gebleven was, namelijk kansen creëren. Nadat afstandsschoten van Anne Vroege, Sarina Pua en Sharona Abels geen doel troffen, volgde in de 68e minuut de mooiste aanval van de middag. Linksback Lizzy Bouwman speelde Sarina Pua aan op links, die stuurde met een fraai overstapje haar tegenstandster het bos in, trok naar binnen en gaf daarna een schitterende steekbal op Marieke Baas. Die stond op een paar meter van de keepster maar die wist de bal toch nog te keren met haar benen. Uit de daaropvolgende ingooi was het dit keer Sarina Pua die voor de keepster opdook. Op een meter van de doellijn en gehinderd door de keepster lobde ze de bal echter nipt over het doel. Het leek zo'n middag te worden waarop het niet mocht zijn, tot daar de 72e minuut was. De keepster schoot een bal uit die even bleef hangen in de lucht. Linda van der Meijden anticipeerde razendsnel, won het duel van haar tegenstandster en stuurde meteen Marieke Baas diep op links. Vanuit een moeilijke hoek schoot Marieke de bal vervolgens snoeihard in de korte hoek: 1-1! In het laatste kwartier nam Maarssen geen risico meer en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES