Exclusief 'Ladies Only' Pokertoernooi in Maarssen

donderdag 16 mei 2019 15.27 uur | laatst gewijzigd: donderdag 16 mei 2019 16.30 uur | auteur: ONK Poker

Op zondag 2 juni is Maarssen de locatie van een wel heel speciaal pokertoernooi. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker organiseert een pokertoernooi voor alleen vrouwen. Het toernooi is bedoeld om vrouwen kennis te laten maken met poker. Je hoeft geen ervaren pokerspeelster te zijn, want om je klaar te stomen voor je eerste pokertoernooi geven we eerst een pokerworkshop van een uur. Deelnemen aan de workshop is gratis. Na de workshop volgt het Ladies Only pokertoernooi. (Archieffoto ter illustratie)

Wat kun je winnen?
Het Ladies Only pokertoernooi is bedoeld om vrouwen kennis te laten maken met het pokeren. In de workshop van een uur wordt de basis van het spel uitgelegd. Kan je al pokeren? Dan kan je de workshop overslaan en alleen meedoen aan het Ladies Only toernooi. Organisator Mathijs Jonkers zegt het volgende: ”Poker heeft het stigma dat alleen mannen het spelen. Bij grote toernooien zijn het vaak de mannen die in beeld komen. Toch zijn er ook een heleboel vrouwen die het leuk lijken, maar de stap om mee te doen aan een toernooi is vaak te groot. Daarom organiseren wij een speciale voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Wij willen de stap om mee te doen aan een toernooi wat kleiner maken en geven ze een gratis workshop zodat ook de vrouwen die nog nooit gepokerd hebben, weten hoe het spel werkt”.

De winnares van de voorronde krijgt een mooie bokaal mee en mag zich een jaar lang de beste amateur pokerspeelster van Nederland noemen. Ook plaatst zij zich voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. In totaal worden er meer dan 140 voorrondes door Nederland gespeeld en de besten komen terug tijdens de finale in Ermelo. 

Het toernooi draait om de gezelligheid.
Pokertoernooien zijn hele leuke dagjes uit. Je zit met 6-10 spelers aan de pokertafel en speelt het spel onder het genot van een drankje. Je speelt uiteraard om te winnen, maar de gezelligheid is het belangrijkste ingrediënt. Voorgaande jaren kwamen vriendinnengroepen naar het Ladies Only toernooi. Voor elke nieuwe deelneemster die iemand meebrengt, krijgen jij en je vriendin ook nog eens een gratis deelname (t.w.v. €12,50) aan een ander pokertoernooi dat wij organiseren! 

Het toernooi begint op zondag 2 juni om 15:00 in Maarssen bij Bar Bloemstede

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES