Stichtse Vecht zoekt 3e Kinderburgemeester

donderdag 16 mei 2019 23.27 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 17 mei 2019 00.33 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Na Mijke Moons en Britt Klomp is Stichtse Vecht op zoek naar de 3e Kinderburgemeester. Eind september verstrijkt de termijn van Britt en wordt haar opvolger geïnstalleerd. Omdat de benoeming voor één schooljaar is, wordt de komende weken een nieuwe kinderburgemeester gezocht. Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt nodigt kinderen die belangstelling hebben uit om zich aan te melden.

Kinderen die Britt Klomp graag willen opvolgen als kinderburgemeester kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. Zij kunnen hiervoor terecht op www.stichtsevecht.nl/kinderburgemeester. Het sollicitatieformulier dat ze daar vinden, kunnen ze downloaden en invullen. Ze kunnen hun sollicitatie op een creatieve manier onderbouwen, zoals een vlog of poster. Het ingevulde formulier kan worden gemaild naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 27 mei.  

Naar wie is de gemeente op zoek?
De gemeente zoekt iemand die in gemeente Stichtse Vecht woont, interesse heeft in de lokale politiek, die het leuk vindt om voor de belangen van kinderen op te komen en zich daarvoor een schooljaar lang serieus wil inzetten. De kinderburgemeester in spe zorgt ervoor dat de gemeente meer rekening houdt met de jeugd. Hij of zij weet zijn of haar leeftijdsgenoten goed te bereiken, met onder andere social media. De gemeente vraagt kinderen die bruisen van de ideeën, die niet bang zijn om in de spotlights te staan en die toestemming van hun ouders/verzorgers hebben om te reageren.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES