PROMS Night Stichtse Vecht 2019 een groot succes

maandag 20 mei 2019 13.33 uur | laatst gewijzigd: maandag 20 mei 2019 14.48 uur | auteur: Orkest SDG

Orkest SDG Tienhoven kan terugkijken op een bijzonder geslaagde en zeer succesvolle Proms Night in de Stinzenhal te Breukelen. Gezien het grote aantal overweldigende reacties mogen ze trots zijn wat zij als orkest hebben gepresteerd.

De ruim 700 bezoekers in een sfeervolle tot concertzaal omgebouwde Sporthal hebben kunnen genieten van een bijzondere muzikale avond. Een avond ingevuld door het Jeugdorkest SDG, De talentvolle zangeres Iris Verhoek, het populaire duo Lois Lane, het Pop Koor ENCORE. Dit samen met het enthousiasme en de drive van een geweldige band “Everybody Charles”.  En natuurlijk het 55 muzikanten sterk orkest SDG zelf. Het geheel stond onder de muzikale leiding van Hans Boom die alles fantastisch dirigeerde.  De avond werd enthousiast en luchtig gepresenteerd door Marielle Bancken.

Dat het publiek onder de indruk was van wat er allemaal muzikaal gebracht werd bleek wel uit de reacties uit de zaal. Het was een ware happening waar de diverse muziekstijlen aan bod kwamen; een echte Internationale muzikale trip “Down Memory Lane “. Juist daardoor was er een mooi en zeer gevarieerd programma tot grote waardering van het publiek dat luid applaudisseerde en enthousiast meezong. Zeker toen Lois Lane, zangeres Iris Verhoek of de Band “Everybody Charles aan bod kwamen, ging het dak er bijna af.  

Het jeugdorkest Stichtse Vecht van SDG verwelkomde het publiek muzikaal bij binnenkomst. Deze jeugdige muzikanten konden laten horen wat met elkaar muziek maken nu zo leuk maakt. Met veel enthousiasme en bravoure lieten zij zich onder leiding van dirigente Maud van hun beste kant horen. Het Orkest zelf beet de spits af met “Also Sprach Zarathustra”. Het mooie spektakel stuk waarmee Elvis Presley altijd zijn concerten startte. Direct gevolgd door het mooie The Witch and the Saint een ander meer serieus spektakel stuk waarmee het orkest gelijk een staande ovatie oogstte. Daarna ging het gelijk met het Koor en Orkest “Down Memory Lane “. Met een selectie uit de musical Hair.

Orkest SDG steekt dan ook haar nek uit en probeert binnen de Stichtse Vecht baanbrekend te zijn met het organiseren van alweer de vijfde Proms Night. Het is ook wel bijzonder om een (blaas) Orkest samen met een popgroep, een koor, een fantastische zangeres, het duo Lois Lane muziek van o.a. Queen, Abba, Amy Winehouse, Coldplay, Aretha Franklin, Elvis Presley, Whitney Housten, Celine Dion, Caro Emerald en vele anderen te vertolken. Alle medewerkers aan deze PROMS wisten met al hun enthousiasme en muzikale kwaliteiten de bezoekers te boeien en te verassen. Na afloop was er nog een sfeervolle en swingende after party met de geweldige inbreng en muziek van de enthousiaste Band “Everybody Charles”.  

Het gehele concert is met meerdere camera’s opgenomen door RTV Stichtse Vecht. De eerste video is inmiddels gepubliceerd, de rest van het concert wordt later in delen uitgezonden op de kanalen van RTV Stichtse Vecht: website, tv en social media. Fotograaf Aart Reitsma maakte weer een prachtige serie foto’s.

Orkest SDG mag met recht terugkijken op een uniek concert. Orkest SDG is een bijzondere speler geworden in het culturele veld binnen de Stichtse Vecht. SDG durft het aan haar nek uit te steken gericht op de toekomst en een groot publiek. Orkest SDG draagt zeker met de organisatie van een Proms Night Stichtse Vecht haar steentje bij in dit culturele speelveld.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES