Winkeliers en Horeca over plannen Hazeslinger: ‘Verlies aan parkeerplaatsen onacceptabel’

dinsdag 21 mei 2019 15.38 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 21 mei 2019 14.52 uur | auteur: Robbert Oelp

Ondanks het feit dat de parkeerdruk in het centrum van Breukelen groot is, heeft het college voor een variant gekozen waarin het aantal parkeerplaatsen op de Hazeslinger zal afnemen. ’Onacceptabel’ volgens winkeliers en horeca in een brandbrief aan de gemeente.

Vanavond staat in de commissievergadering een peiling centraal rondom het parkeren op de Hazeslinger. Het gebied staat aan de vooravond van een revitalisering. Er komt een nieuwe (grotere)  ALDI met appartementen. Daarnaast zijn er ideeën over herbestemming van het kerkgebouw naar woningen en sloop/nieuwbouw van het parochiehuis met extra woningen voor de toekomst. 

Ondanks dat er door winkeliers en horeca nu al een tekort aan parkeerplaatsen wordt geconstateerd, kiest het College van B&W ervoor het aantal parkeerplaatsen op de Hazeslinger te verlagen van 172 naar 145 plaatsen. Volgens winkeliers en horeca wordt er nu al omzetderving gevoeld bij het huidig aantal parkeerplaatsen. 

De gezamenlijke Breukelse winkeliers en horeca zien maar één oplossing om de toenemende parkeerdruk op te lossen: ‘Uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen door middel van een ondergrondse parkeervoorziening.’Tijdens de commissievergadering van vanavond staat het parkeren op de Hazeslinger centraal. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES