Regionieuws: Werken in de techniek? Ervaar het tijdens de Techniek Doe Dag!

woensdag 22 mei 2019 15.55 uur | laatst gewijzigd: woensdag 22 mei 2019 16.56 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Op zaterdag 22 juni a.s. wordt bij UW Utrecht, een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid naar werk, de Techniek Doe Dag georganiseerd. De Techniek Doe Dag is geen standaard onderwijs- en banenmarkt. Op deze dag steken potentiële nieuwe technici zelf de handen uit de mouwen.

Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel
Het doel van de Techniek Doe Dag is om mensen van alle leeftijden kennis laten maken met werken in de techniek en bouw. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zelf lassen, aan auto’s sleutelen, metselen of een robot programmeren. Ook kunnen zij in gesprek gaan over zij-instroom en opleidingsmogelijkheden met een adviseur. 

Technische branche zoek personeel
De komende jaren zijn er heel veel mensen nodig in de technische branche. Elektromonteurs, automonteurs, installatietechnici, maar ook in de bouw zijn mensen nodig. Mensen mét en zonder ervaring. Bedrijven in de sectoren techniek en bouw staan te springen om nieuw personeel en willen daarom zoveel mogelijk mensen interesseren in een technisch beroep. Er zullen tal van werkgevers aanwezig zijn uit de regio's Amersfoort, Gooi en Vechtstreek en Utrecht uit de bovengenoemde sectoren.

Praktische informatie
De Techniek Doe Dag is vrij toegankelijk en voor iedereen. Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden op www.techniekdoedag.nl. De initiatiefnemers van de Techniek Doe Dag zijn de WerkgeversServicepunten en Leerwerkloketten uit de regio’s Amersfoort, Gooi en Vechtstreek en Utrecht en het Servicepunt Techniek.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES