Bruidspaar Brouwer-Verhoef uit Maarssen 60 jaar getrouwd

donderdag 23 mei 2019 10.36 uur | laatst gewijzigd: donderdag 23 mei 2019 12.05 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Nel en Wim Brouwer-Verhoef vierden op 21 mei hun 60 jarige bruiloft. Een dag later kwam waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt het bruidspaar feliciteren namens de gemeente Stichtse Vecht.

Het bruidspaar leerde elkaar op klassieke wijze kennen: van een bruiloft komt een bruiloft. Nel Verhoef was uitgenodigd op een bruiloft, waar Wim Brouwer ook was. Hier hebben ze de hele avond gedanst. Probleem was dat Nel alleen als heer kon dansen, want dansen had ze nooit echt geleerd. Wat ze er van kon had ze van haar zus geleerd. Naderhand heeft Wim veel moeite gedaan om met Nel in contact te komen. Daar hebben ze nooit spijt van gehad. Het bruidspaar is in Haarlem getrouwd, dat was destijds de woonplaats van Nel Verhoef. Hun hele huwelijk wonen ze al in Maarssen. Eerst op de Gageldijk. en daarna op de Herenweg. Het bruidspaar heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Wim Brouwer had in zijn werkzame leven een eigen zaak in ongediertebestrijding. Daarvoor werkte hij bij de Demka in Utrecht. Hij wilde graag wat anders doen en ging bij Rentokil (ongediertebestrijding) werken. Hij moest met een leren jas aan op de brommer op pad voor zijn werkgever. Toen dacht hij bij zichzelf: 'Dat kan ik ook wel voor mezelf doen'. Hij volgde verschillende opleidingen en werd zelfstandig ondernemer. Zoals dat vaak gaat bij kleine zelfstandigen, werkte zijn vrouw mee in de zaak van haar man. Ze deed de administratie en de telefoon.

Toen Wim Brouwer met pensioen ging, maakte het bruidspaar veel mooie rondreizen Ze bezochten ondermeer Indonesië, Mexico en Canada. Nu gaan ze niet meer met vakantie Ze hebben een prachtige tuin aan de waterkant. ’s Morgens worden ze begroet door kikkers en meerkoeten en futen met hun  kleintjes. De tuin van het bruidspaar is voor vogels een waar eldorado.  Er vliegen zelfs papagaaien rond.   

Het bruidspaar houdt van tuinieren en dat mag ook wel als je een grote tuin moet onderhouden. Nel vindt heel veel dingen leuk om te doen. Ze mag graag breien en borduren en ze maakt zelf kaarten die ze dan ook weer verstuurt. Wim heeft tot vorig jaar nog gevoetbald bij VIOD in Tienhoven. 

Het bruidspaar heeft het weekend voor hun trouwdag al feest met de kinderen en kleinkinderen. En daaarna  waren ze gezellig thuis.

Eoto: Edel van Slooten

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES